Paistettuja perunoita ja tofua, BEeeeeest

Mun mieleen on piirtynyt todella tarkkaan sellainen lapsuuden kuva, jossa ukkini keitti aina toooodella ison kattilallisen perunoita, jotka hän ensin omin kätösin hartaasi kuori astiaan ja kylmän veden sekaan. Tämän jälkeen ruoalta ylijääneet perunat hän tykkäsi paistaa aina valurautapannulla sipulin kera runsaassa voissa. Miten tuo muisto ja siihen liittyvä paistetun perunan tuoksu voikaan olla niin elävä??

Mun alkoi eräs päivä tehdä mieli todella paljon paistettuja perunoita. Täytyy myöntää, että olen syönyt viime vuosina aika vähän perunaa muihin kasviksiin nähden. Hyväähän se on, mutta liiallisesti syötynä tuntuu että vatsa tahtoo ottaa siitä itseensä. Uusissa perunoissa on kuitenkin hieman vähemmän tärkkelystä mitä vanhemmissa, joten ne voivat tämän takia sopia monelle muuten perunasta vatsaoireita saavalle.

Jääkaapissani oli vieläpä edelliseltä aterialta ylijääneitä perunoita, myös kesäkurpitsan puolikas, tofu-paketti ja sipulia paistoin ja pyöräytin perunoiden sekaan. Lisäksi olin juuri saanut tuotenäytteen Felixiltä makeuttamattomasta ketsupista. (toinen juttu, mitä ei juurikaan ole tullut syötyä ketsupin sisältämän melkoisen sokerimäärän takia). Ahhh, tää oli tosiaan kuin paluu lapsuusmuistoihin, terästettynä tähän päivään.

Paistetut perunat ja tofua

Ainekset

keitettyä perunaa edelliseltä aterialta
sipulia pieneksi pilkottuna
kesäkurpitsaa pilkottuna
1 pkt tofua pieneksi pilkottuna
voita/öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria mausteeksi
(makeuttamatonta ketsuppia)

Tee näin

Paista kypsennetyt perunat pannulla öljyssä tai voissa. Lisää sekaan pieneksi pilkottu sipuli ja kesäkurpitsa. Kuivaa tofu ja leikkaa se paloiksi, lisää pannulle. Mausta lopuksi ja nauti.