16.8.2019

Karkit ja patukat

Nopea apu makeannälkään

Kauppojen hevi-hyllyiltä löytyy nykysin (jopa niistä pienemmistä marketeista) tuoreita taateleita. Taatelithan on aivan supermakeita ja tykkään käyttää niitä makeuttamiseen myös leivonnassa ja erityisesti raakaleipomusten kanssa. Ne kun ovat samalla ihanan tahmeita ja toffeisia niin niillä saa sidottua myös aineikset hyvin yhteen. Mutta herkkua niistä saa myös helpommalla dippailemalla taateileita suoraan raakalakritsijauheeseen*. Ehkä aavistuksen outo yhdistelmä, mutta silti niin toimiva!! Ainakin tällaiselle salmiakin ja lakritsin ystävälle pelittää ihan huolella. (Ja jos nyt jostain ihmeen syystä tää ei vielä sytyttänyt niin kokeiles dippailla taateleita raakakaakaojauheeseen tai kuten itse tykkään laitan taatelin sekaan pari paahdettua mantelia/pähkinää niin täähän menee ihan snickersistä!). Nämähän on tosiaan niin makeita et herkkuhetkeen riittää hyvin pari taatelia.

*Raakalakritsijauhe on jauhettua lakritsijuurta joka itsessään on jo todella makeaa ja herkullista! Lakritsijuurijauhe ja raakalakritsijauhe eroavat toisistaan voimakkuudeltaan. Lakritsijuurijauhe on kuivattua ja jauhettua lakritsijuurta. Raakalakritsijauhe on lakritsijuurta, joka on höyrystetty voimakkaaksi lakritsisiirapiksi, joka edelleen kuivataan ja sen jälkeen jauhetaan – ja näin siitä tulee raakalakritsijauhetta. Raakalakritsijauhe on sekä maultaan että tuoksultaan huomattavasti voimakkaampaa kuin lakritsijuurijauhe. Lisäksi sen maku on hieman salmiakkimainen ja makea, tuote ei sisällä lainkaan sokeria.