18.4.2020

Makeat

Avainsanat

Sokeriton

Mustikkasmoothie

Päivän välipalasmoothie on mustikkasmoothie. Koska pakkanen alkaa olla aikalailla tyhjänä jo muista sinne varastoiduista marjoista! No onneksi tää maistuu edelleen niin itselle kuin lapselle. Tää on se mun aika perus smoothiepohja jota silloin tällöin hieman muuntelen, mutta tällä mennään muuten vaikka silmät kiinni, koska toimii!

Mustikan voi korvata hyvin millä tahansa pakastemarjalla, tai niiden yhdistelmällä. Vadelma ja mansikka tuntuvat ainakin täällä taloudessa olevan niitä jotka loppuvat ensimmäisenä vaikka kuinka paljon yrittäisi niitä varastoida talven varalle.

Pellavansiemenrouhetta tykkään käyttää smoothien joukossa sillä se sulaa mielestäni siemenversiota paremmin ja muutenkin siinä siemenen ravintoaineet ovat tallella ja elimistön käytettävissä. Pellavansiemenrouhe sopii muuten myös hiilihydraatteja karttavien ruokavalioon sekä keliaakikoille. Pellavansiemen sisältää runsaasti kuituja joten ne tekevät hyvää meidän suoliston toiminalle ja aineenvaihdunnalle. Ne ovat myös hyvä omega-3 -rasvahappojen lähde.

Mustikkasmoothie

Ainekset (2 annosta)

  • 2 dl pakastemustikoita
  • 1 dl vaniljanmakuista heraproteiinijauhetta
  • 2,5 dl mantelimaitoa
  • 1 rkl pellavansiemenrouhetta

Tee näin:

  • Sekoita ainekset blenderissä hyvin ja nauti välittömästi!