23.8.2019

Pääruoat

Avainsanat

Gluteeniton, Kasvis

Munakas kotimaisista kasviksista

Huhhellettä! Mun lomakausi on ohi ja paluu töiden ääreen tapahtui maanantaina. Loma oli oikein onnistunut, joskin se oli aivan liian nopesti. Ehkä saan vielä aikaiseksi jonkinlaisen lomakoosteen, mutta just nyt näillä helteillä ei tee mieli viettää yhtään enempää aikaa koneen ääressä, kuin ei myöskään tee mieli hikoilla enempiä keittiössä.

Mun kesäpäivän lounas on pikaisa munakas jääkaapin löydöistä. Käytännössä siinä kannattaa käyttää mitä tahansa kotimaisia kasviksia, nehän on just nyt parhaimmillaan! Niimpä myöskään ei haittaa vaikka ne jäävät hieman napakoiksi itse munakkaan seassa. Maistuu!

Ja sulle jos satut onnellisesti vielä olemaan lomalla nauti! Rentoudu, käy uimassa, muista nauttia tarpeeksi nesteitä näillä helteillä ja muista aurinkorasva!

Munakas kotimaisista kasviksista

Ainekset (1 annos)

  • 2 kpl kananmunia
  • 0,5 dl maitoa
  • 1 ripaus suolaa ja mustapippuria
  • (1 rkl öljyä paistamiseen)
  • 1 kpl lehtikaalin lehti (ruodot poistettuna ja pieneksi revittynä)
  • 3-4 kpl minitomaatteja
  • 4-5 kpl herneenpalkoja
  • 1 kpl kesäsipuli
  • 1 rkl fetajuustoa muruina

Tee näin:

  • Sekoita lasissa kananmunien rakenne rikki haarukalla, lisää maito ja mausteet. Paista pannulla, keskilämmöllä. Työntele puulastalla munakasta reunoilta pannun keskustaan päin, lisää kasvikset ja lisää hetkeksi kansi. Tarjoa heti lämpimänä