Muffini porkkana-kaurasämpylät

Herkulliset 100 % kaurasämpylät valmistuvat näppärästi muffinipellillä. Tämä olikin hauska tapa valmistaa sämpylät, sillä ainakin itsellä niistä tahtoo tulla aina vähän turhankin isoja. Muffinipeltiä apua käyttäen sämpylät jäivät juuri sopivan kokoisiksi ja paistuivat mukavan pehmeiksi ja kuohkeiksi. Käytin taikinaan vai kaurajauhoja sekä kaurahiutaleita, joten tämä resepti toimii hyvin myös täysin gluteenittomasti. Sekaan raastoin vielä reippaasti porkkanaa joka teki sämpylöistä entistä mehukkaampia. Kokeile vaikka!

Muffini porkkana-kaurasämpylät 9kpl

Ainekset

  • 2 keskikokoista porkkanaa raastettuna
  • 2 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 tl hunajaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl kaurajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 30g voita sulana

Tee näin

Sekoita kuivahiiva suolaan ja jauhoihin. Lisää sekaan 42 asteinen vesi ja sekoita. Lisää tämän jälkeen porkkanaraaste, hunaja sekä voisula. Anna taikinan kohota astiassa liinan alla n. 20 minuuttia. Nostele lusikan avulla taikinaa voideltuun muffinipeltiin, ohjeella teet n. 9 kpl sämpylöitä. Anna tämän jälkeen kohota vielä n. puoli tuntia. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä