25.4.2019

Pääruoat

Maukas tofu-kasvispata uunissa

Patavuoat on helppoa ruokaa jota tulee valmistettua erityisesti viikonloppuisin. Hommaa on loppupeleissä aika vähän kunhan vain malttaa pilkkoa ainekset, lisätä ne pataan ja uuni hoitaa loput sillä aikaa kun voi itse touhuilla muuta. Tästä kasvispadasta tuli kyllä oma suosikki sillä siinä on runsaasti makua ja silti se on sopivan täyttävä, mutta ei kuitenkaan liian raskas. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Usein aika mauttomaksi jäävä tofukin saa tässä reseptissä runsaasti makua kun se saa riittävän kauan imeä itseensä makuja mausteissa liemessä.

Hyvä pata on muuten must juttu keittiössä. Olen tämän oman Beka-merkkisen padan saanut äidiltäni varmaan 10 vuotta sitten ja edelleen se toimii moitteettomasti. Mä arvostan sitä että ruoanvalmistamiseen tarkoitetut astiat on helppo puhdistaa ja tämä totisesti on, hyvä pata myös kypsentää ruoan jättäen sen kosteaksi ja meheväksi. Näin niitä tulee oikeasti myös käytettyä eikä ne vain loju astiakaapin perukoilla.

Tofu-kasvispata uunissa

Ainekset (6 annosta)

  • 1 pkt maustamaton tofua (270g) (pilkottuna)
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 3 dl vettä
  • 3-4 kpl laakerinlehtiä
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaatteja
  • 2-3 dl kikherneitä (kypsennettyjä)
  • 1 kpl pieni munakoiso pilkottuna
  • 2 kpl sipulia (pieneksi pilkottuna)
  • 2-3 kpl valkosipulin kynsiä (pieneksi pilkottuina)
  • 1 kpl paprika (pilkottuna)
  • 2-3 dl kirksikkatomaatteja
  • 1 kpl punainen chili (pienksi pilkottuna)
  • 2-3 dl parsakaalia
  • 2-3 dl gluteenitonta makaronia
  • 1 tl suolaa ja mustapippuria
  • raasta halutessasi annoksen pinnalle hieman parmesan juustoa

Tee näin:

  • Pilko kasvikset, gluteenittomat makaronit (keittämättömät) ja tofu uunipataan ja lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet kannelliseen uunipataan. Laita pata 200 asteiseen uuniin n. 30 minuutiksi. Tarkasta nesteen määrä n. puolivälissä kypsennystä ja lisää tarvittaessa vettä pataan, ettei ainekset kuivu.