28.11.2016

Keitot

Maukas ja kevyt lohi-katkarapukeitto

un varpaissa ja sormenpäissä kipristelee pakkanen, mikä olisikaan parempi vaihtoehto lounaaksi kuin lämmittävät keitot ja padat? Tässä keitossa on ihanan maukas liemi joka on keitetty tomaateista, paprikoita ja sipuleista, lisää lämpöä tuo joukkoon pilkottu chili. Kun sain liemen valmiiksi soseutin sen sileäksi blenderissä ja lisäsin siihen pieneksi kuutioidut lohipalaset sekä aivan lopuksi katkaravut. Aivan superhyvää ja keitto vain paranee seuraavana päivänä kun maut vain voimistuvat.

Kevyt lohi-katkarapukeitto

Ainekset

Liemi:

  • 1 keltainen paprika
  • 7-8 tomaattia
  • 1 sipuli
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • n. 7-8 dl vettä (lisää tarvittaessa jos haluat liemestä ohuemman)
  • n. 400 g lohta
  • 3-4- dl katkarapuja

Tee näin

Kuutioi paprika, sipulit ja chili. Kalttaa tomaateista kuoret, käyttämällä niitä hetki kiehuvassa vedessä, jonka jälkeen kuori irtoaa helposti. Kuutioi tomaatit ja hauduta kaikki liemen ainekset kypsäksi. Soseuta liemi blenderissä ja lisää takaisin kattilaan. Lisää liemeen kuutioidut lohipalat ja anna hautua miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi katkaravut hieman ennen tarjoilua.