26.1.2016

Jäätelöt

Mandariini-snickers (n)ice-cream

Koska me suomalaiset olemme Euroopan eniten jäätelöä syövää kansaa aika monelle maistuu jätski myös talvella pakkaskeleistä huolimatta. Täytyy myöntää etten olet tehnyt (n)ice creamiä pitkään aikaan. Saatan nimittäin jostain ruokalajista innostuttuani syödä sitä niin kauan että kiintiö on taas pitkäksi aikaa täynnä, ehkä näin on käynyt tämän yhden raaka-aineen jätskinkin kohdalla (jota voi muuten varioida loputtomiin).

Tähän jäätelöreseptiin riittää kun sinulla on pakastettua banaania. Banaani kannattaa kuoria ja paloitella pieniksi palasiksi, jotta se ehtii jäätyä nopeammin ja menee myöskin helpommin sekaisin tehosekoittimessa. Pakastetusta banaanista tulee jo ihan maukas herkku, mutta toki sotkemalla sekaan jotain marjaa, hedelmää, raakakaakaota tai vaikkapa vihreää teetä saat helposti useita eri makuja. Ja jos/kun nämä variaatiot on jo käyty loppuun voi lähteä hifistelemään makua vaikka tocolla, eli riisinlesejauheella joka tuo jäätelöön kivaa kermaisuutta. Lucuma taas on lucuma-hedelmästä valmistettua jauhoa, joka toimii erinomaisesti makeuttajana erityisesti jäätelöissä ja raakasuklaassa.

Tykkään itse kovasti appelsiinin ja suklaan yhdistelmästä. Koska jäätelönhimossa kärsiessäni kaikki appelsiinit olivat kotona loppuneet käytin tilalla mandariinia ja sehän toimi aivan yhtä hyvin! Mandariinijätskille tein avokadosta ja raakasuklaasta lisukkeen joka sai kylkeen vielä lusikallisen maapähkinävoita ja siinähän se on ihana mandariini-snickers jätski..!

Nice cream

Mandariini nice-cream

  • 1,5 banaania
  • 1 mandariini
  • (2 rkl lucumaa)
  • 1 rkl tocoa (riisinlesejauhe

snickers-suklaa

  • 1 avokado
  • 1 rkl raakakaakaojauhetta
  • 3 taatelia
  • 1 rkl maapähkinävoita (sokeriton, suolaton, esim. Urtekram)
  • Pinnalla kvinoa-popseja (eli paahdettua kvinoaa) sekä vadelmia, kiiviä, mandariiniä ja mustikoita.

Tee näin

Kuori ja pilko banaani ja laita se hetkeksi pakastimeen. Kun banaani on jähmettynyt lisää se mandariinin kera tehosekoittimeen. Voit käyttää halutessasi makeutukseen vielä lucumaa. Lisää kermaisuutta jäätelöön tuo toco, eli riisinlesejauhe, joka ei ole välttämätön.

Valmista suklaa. Kuori avokado ja poista siemen. Lisää avokado, taatelit, raakakaakaojauhe ja maapähkinävoi tehosekoittimeen ja blendaa sileäksi. Snickersin voit nauttia sellaisenaan jätskin kera tai käyttää myös sen hetken pakkasessa ennen tarjoilua.

Kokoa jäätelöannos ja koristele hedelmillä, marjoilla ja esim. kvinoa-popseilla (kvinoa-popseja eli paahdettua kvinoaa löytyy myös valmiina esim. Punnitse&Säästä kaupoista, sitä voi valmistaa myös itse ks. ohje täältä.)