Liha-kasviswok grillissä

Kesä alkaa kääntyä elokuun puolelle, mutta vielä on paljon paljon grillauspäiviä edessä! Tässä vaiheessa kesää itselleni on usein iskenyt jo totaali kyllästyminen ja ähky perus grilliherkkujen parissa. Haluan jakaa oman ehdottomasti ykkös grilliherkkuni johon ei vain tunnu kyllästyvän millään. Valmistin tätä ensimmäistä kertaa viime kesänä ja sittemmin tätä on kyllä tullut tehtyä varmasti kymmeniä kertoja! Toiseksi haluan mainita että tämä on myös ehdotonta pikaruokaa, sillä itse grilliherkku valmistuu reilussa 5 minuutissa! Suurin aika tämän työstämiseen meneekin varmasi itse kasvisten pilkkomiseen.

Tällä ohjeella valmistat kaksi hyvin reilua annosta!

Liha-kasviswok grillissä

Ainekset

  • 300g naudanlihasuikaleita
  • 1 paprika
  • 1/2 kukkakaali (keskikokoinen)
  • 3-4 persikkaa
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 2-3 sipulia
  • reilu nippu lehtikaalia (poista lehtiruodot) tai pinaattia
  • öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • soijakastiketta
  • 1-2 valkosipulin kynttä

 

Tee näin

Pilko valkosipulin kynnet pieneksi ja sekoita ne naudanlihan sekaan, lisää n 2-3 rkl soijakastiketta sekä saman verran öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.

Pilko kasvikset ja persikat sopivan kokoisiksi lohkoiksi ja laita ne astiaan, laita lehtikaali/pinaatti vielä toistaiseksi eri astiaan. Lisää  kasvisten sekaan n. 3 rkl öljyä, ripaus suolaa ja pippuria, sekoita.

Laita grilli kuumenemaan, paistamiseen sopiva lämpötila on reilu 200 astessa. Käytä grillissä paistamiseen soveltuvaa kasviskoria tai levyä. Laitan grilliin ensin naudanliha, paista noin minuutin verran sekoittaen samalla. Lisää tämän jälkeen kasvikset ja sekoita wokkia paistokorissa/-levyllä koko ajan jotta ainekset paistuvat tasaisesti joka puolelta, eivätkä ne pala. Paistettuasi kasviksia muutaman minuutin verran lisää sekaan lopuksi lehtikaali/pinaatti ja paista vielä noin minuutin verran.

Nosta wokki tämän jälkeen suoraan lautasille/tarjoiluastiaan. Peitä hetkeksi foliolla ja tarjoile vielä kuumana.