Kuin vispipuuroa – vadelma-herukka chiapuuroa!

Sammakonkutua! Se ehkä tulee liotetuista chiansiemenistä ensimmäisenä mieleen, ulkonäkö ja koostumus näyttävät hyvin pitkälle edellä mainitulta! Kannattaa kuitenkin antaa chialle vielä uusi mahdollisuus jos se on kohdallasi tökännyt ensimmäisiin kokeiluihin. Chiansiemenet ovat todellista superruokaa! Oheinen chia”vispipuuro” on tehty liotetuista chiansiemenistä, kyllä niistä voi saada aikaiseksi ihanan pehmyttä ja kuohkeaa puuroa!

Chiansiemenet kannattaa ottaa osaksi ruokavaliota. Niiden suositeltu päiväannos on 1,5 rkl. Chiansiemenet sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, proteiinia, kuituja, kalsiumia ja antioksidantteja. Chiansiemenet sisältävät enemmän omega-3-rasvahappoja kuin lohi. Vaikka chiansiemenet sisältävät hiilihydraatteja n. 38 g /100 grammaa kohden, josta lähes 90% on kuitua joten ne auttavat pitämään verensokerin tasaisena. Chiansiemeniä voi hyydyttää nesteeseen ja lisätä osaksi esimerkiksi smoothieta. Itse laitan chiasiemeniä usein myös kaurapuuron joukkoon.

Vadelma-herukka chiapuuro

  • Ainekset

  • 1,5 rkl chiansiemeniä ja 2 dl kauramaitoa (tai muuta maitojuomaa) liotettuna yön yli
  • 1 dl vadelmia
  • 1 dl punaherukoita
  • 1 dl kookoskermaa/maitoa (säilytä jääkaapissa ja käytä vain jähmettynyt osa)
  • ripaus vaniljajauhetta

Tee näin

Laita siemenet vain likoomaan yön yli nesteeseen ja sekoita seuraavana joukkoon lempimarjojasi tai tässä tapauksessa tuoreita herukoita ja villivadelmia. Lisäsin joukkoon vielä kookoskermaa (ei välttämätöntä) mutta toihan se lopputulokseen ihanaa pehmeyttä.Sekoita ainekset tehosekoittimella ja nauti.