7.9.2018

Pääruoat

Kreikkalainen pastalautanen

Höyryävän lämmin pastalautanen? Oon aika paljon vältellyt pastaa sillä no, perus vehnästa valmistettu makaroni ei vain sovi vatsalleni. Onneksi tänä päivänä on tarjolla runsaasti jo erilaisia pastavaihtoehtoja, gluteenittomia, linsseistä ja pavuista valmistettuja pastoja sekä kuten tässä omalla lautasellani kaurapastaa, ei aiheuta vatsanväänteitä ja turvotusta kuten ne peruspastat.

Höyryävän kuuman pastan sekaan laitoin mustia oliiveja, lorauksen oliiviöljyä sekä fetajuustokuutioita. Lisäksi sekaan meni lehtikaalia, minitomaatteja ja pinnalle tuota suolattua paahdettua hampunsiemenrouhetta. Annos on siis varsin nopea valmistaa. Keitetyn pastan sekaan vain ainekset. Lehtikaalin ja tomaatit jätin tarkoituksella erikseen kypsentämättä sillä näin niiden hyvää tekevät antioksidantit ja ainesosat eivät tuhoudu kuumentaessa, ne kuitenkin ehtivät lämmetä höyryävän kuuman pastan seassa.

Kreikkalainen pastalautanen:

Ainekset

  • n. pari dl kaurapastaa (tai muuta valitsemaasi)
  • loraus oliiviöljyä
  • kourallinen minitomaatteja
  • kourallinen pieneksi revittyä lehtikaalia (poista isommat lehtiruodot)
  • 1 rkl paahdettua ja suolattua hampunsiemenrouhetta
  • n. 1 dl mustia oliiveja
  • n. 0,5 dl fetajuustoa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Tee näin

  • Keitä pasta ohjeiden mukaan, kaada keitin vesi pois kattilasta ja lisää öljy ja muut ainesosat. Sekoita ja tarjoile välittömästi.