Kookospähkinäpatukat

Hyvää naistenpäivää! Ylpeänä siitä että mun elämässä on useita upeita naisia, jotka pysyvät aitoina ja itselleen rehellisinä. Maailma tarvitsee teitä <3

Tänään lähtee jakoon kookostenystävien suklaapatukat, joissa seassa on herkullista paahdettua maapähkinää.

 

Kookos-pähkinäpatukat

Ainekset (5 annosta)

  • 1 dl maapähkinöitä (rouhittuna)
  • 1 ripaus suolaa (paahdettujen pähkinöiden pinnalle)
  • 1 dl kookosmanna (esim. Foodin)
  • 2 dl kookoskermaa
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 1 rkl kookossokeria
  • 2 rkl kookoshiutaleita

Suklaakuorrute patukoiden pinnalle

Ainekset (5 annosta)

    0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä3 rkl raakakaakaojauhetta1 rkl kookossokeria1 ripaus suolaa

Tee näin:

Rouhi pähkinät veitsellä hieman pienemmiksi jättäen kuitenkin reilun kokoisia sattumia. Paahda pähkinät keskilämpöisellä paistinpannulla, koko ajan käännellen, kunnes pähkinät ovat paahtuneet ja saaneet hieman ruskea väriä. Varo polttamasta pähkinöitä. Lisää lopuksi ripaus suolaa paahdettujen pähkinöiden päälle.

Sekoita kulhossa kookosmanna, kookoskerma (säilytä kookoskermaa jääkaapissa ja käytä siitä vain jähmettynyt osa), lisää sekaan kookoshiutaleet sekä vaniljajauhe ja kookossokeri.

Laita seos hetkeki jääkaappiin/pakastimeen jotta siitä tulee kohmeaa. Sulata vesihauteessa kookosöljy, raakakaakaojauhe sekä kookossokeri. Varo lämmittämästä seosta yli 45 asteiseksi.

Valmista suklaakuorrute patukoiden pinnalle: Sulata kookosöljy hennossa vesihauteessa varoen että et kuumenna sitä kuitenkaan yli 45 asteiseksi. Lisää sekaan kookossokeri sekä kaakaaojauhe. Dippaa patukat raakasuklaaseokseen ja nosta ne hetkeksi (n. 5-10 minuuttia) pakkaseen jähmettymään.

Ota kookosseos kylmästä, lisää sekaan pähkinärouhe ja muotoile seoksesta käsin 5 patukkaa. Kasta patukat raakasuklaaseokseen ja nosta ne lautaselle ja hetkeksi kylmään (n.5-10 minuuttia) kunnes raakasuklaaseos on jähmettynyt. Nauti  Säilytä patukoita jääkaapissa kannellisessa astiassa.