8.1.2020

Pääruoat

Avainsanat

Kananmunaton, Liha

Kevyt lounas – täytetyt paprikat!

Makoisaa tammikuuta! Tehtiin vastikään täytettyjä paprikoita ja tää resepti on ihan pakko tulla jakamaan myös sulle. Tuli nimittäin sen verran hyviä näistä, että olisi kannattanut tehdä isompikin satsi kerralla. Täytteeseen tuli paistettua jauhelihaa, sipulia, kesäkurpitsaa ja tadaa suolakurkkua! Suolakurkku sopii pöööööfekt tähän komboon joten suosittelen lisäämään sen mukaan reseptiin vaikka aluksi saattaakin kuulosta hieman spesiaalimmalta.

Täysin kasvisversikoiksi nämä paprikat taittuvat vaihtamalla jauhelihan esimerkiksi mifuun tai härkisrouheeseen. Kuvat eivät tee oikeutta näiden paprikoiden koolle, mutta nämä olivat todella jättikokoisia. Täytteestä riittää hyvin noin kuuteen ”normaalikokoiseen” paprikaan.

Täytetyt paprikat

Ainekset

2 kpl suuria punaisia paprikoita (tai 3 normaalikokoista)
2 kpl suolakurkkuja
1/2 kpl kesäkurpitsa (n. 3 dl pieniksi kuutioiksi leikattuna)
1 kpl sipuli (pieneksi pilkottuna)
1 ripaus suolaa, mustapippuria ja paprikamaustetta
2 dl juustoraastetta
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa

Tee näin:

  • Leikkaa paprikat keskeltä halki ja poista siemenet ja siemenkota. Paista jauheliha pannulla ja lisää sekaan pieneksi pilkottu sipuli, suolakurkku ja kesäkurpitsa. Mausta paistos. Raasta juusto. Täytä paprikat täytteellä ja lisää lopuksi juustoraaste pinnalle. Paista 220 asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia, kunnes paprikat ovat paahtuneita. Huom. meillä nämä kuvissa olevat paprikat olivat todella jättikokoisia, täyte riittää hyvin kuuteen normaalikokoiseen puolikkaaseen.