Kesäinen pastalounassalaatti

Tähän ikään sitä on jo ehtinyt vuosien saatossa kertyä tiettyjä perinteitä niin juhlapyhiin liittyen ja tää salaatti mukailee ennen kaikkea jo mun lapsuudesta asti esiin noussuta reseptiä joka vain kuuluu kesään! Ennen kaikkea pääosassa tässä salaatissa on tuoreet kotimaiset tomaatit (joita muuten saa nyt superhalvalla kaupoista, kannattaa syödä ihan sellaisenaan!), sipuli, persilja ja oliviit. Ihania italialaisia makuja joihin mä en ainakaan kyllästy. Tää salaattihan vain paranee ollessaan päivän pari jääkaapissa (jos säilyy nälkäisiltä niin kauaa) kun maut oikein imeytyvät toisiinsa.

Salaatin seassa runsaasti babypinaattia joka yli ennakko-odotusten rehottaa kukkapenkissä niin että oon ilokseni saanut siitä jo kunnon antimia aamusmoothien ja salaatin joukkoon!

Kesäinen pastasalaatti

Ainekset

  • 6-7 tomaattia
  • 2 dl kaurapastaa (tai gluteenitonta pastaa)
  • 3 kevätsipulia
  • 1,5 dl persiljaa hienonnetuna
  • 3 kourallista tuoretta babyleaf pinaattia
  • 10-15 vihreää oliivia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Tee näin

Keitä pasta kypsäksi ohjeiden mukaan ja jäähdytä. Leikkaa salaatin muut ainekset pieniksi lohkoiksi ja sekoita kulhossa. Lisää lopuksi sekaan pasta, öljy ja mausteet ja sekoita. Anna salaatin ”tekeytyä” hetki ennen tarjoilua.