Kesäinen lasinuudelisalaatti

Mua jotenkin hymyilyttää kun katson näitä kuvia, mulle tulee niin kesäinen fiilis, koska hei oikeesti se on nyt täällä!! Syreeninkukkia, kesän tuoksuja, vihreyttä ja värejä ahhh.

Vaikka mä pidän suuuuresti aasialaisesta ruoasta ei ihan ne perus perus nuudelit oo koskaan olleet mun suurinta herkkua. Kyllä niitä on jokunen paketti tullut syötyä opiskeluaikoina (ja senkin jälkeen) mutta ei ne nyt ihan mun viikoittaista (tai edes kuukausittaista) ruokaa ole. Mä jotenkin innostuin nähdessäni lähikaupassa lasinuudeleita. Lasinuudelit tehdään mungpavun jauhosta. Niitä näkee käytettävän erityisesti salaateissa ja keitoissa ja ne ovat myös gluteenittomia.

Kesäinen lasinuudelisalaatti yhdelle

Ainekset

 • reilu nippu pieneksi pilkottua jäävuorisalaattia
  keitettyjä lasinuudeleita, n. 2-3 dl (kypsänä), sekaan 1 rkl soijakastiketta, 0,5 rkl riisietikkaa ja hienonnettua chiliä
  kevätsipuli pieneksi pilkottuna
  1 rkl seesaminsiemeniä
  1/2 avokado
  (tuoretta chiliä)

Tee näin

Kypsennä nuudelit ohjeistuksen mukaan ja lisää sekaan soijakastike, riisietikka ja chili. Pilko jäävuorisalaatti pieneksi, samoin sipuli. Sekoita nuudelit ja salaatti. Lisää pinnalle seesamiensiemenet, avokadoa ja halutessasi vielä tuoretta chiliä.