Kermainen vegaaninen levite

Tykkäätkö majoneeseista tai kermaisista kastikkeista? Kaipaatko salaatteihin jotain kermaisuutta? Yks varsin helppo kikka itsetehtyyn terveellisempään kastikkeeseen on cashewpähkinät! Kun pähkinöitä liotetaan yön yli lasissa ne pehmenevät ja soseutettuina muuttuvat ihanan kermaisiksi. Kastikkeen paksuutta voi taas ”säätää” nesteellä joko juoksevammaksi kastikkeeksi tai sitten kerman voi jättää vähemmällä nesteellä paksumpaan muotoon.

Cashewpähkinät sisältävät runsaasti rautaa, magnesiumia, sinkkiä ja foolihappoa. Cashew-pähkinät ovat virallisesti siemeniä, jotka kasvavat cashew-omenan kärjessä.

Valmistus:

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1 tl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl öljyä

Liota cashewpähkinöitä vedessä yön yli. Lisää sekaan pieneksi pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja, suolaa ja mustapippuria. Soseuta sauvasekoittimella

Tarjoiltuna salaatin kera. Lisäksi tässä oheisessa lounaskulhossa on savukalaa, lehtikaali-friseesalaattia mintulla, avokadoa, riisiä ja kurkkua.