Kaurakeksit jogurtilla ja marjoilla

KESÄ!

Näissä kekseissä se todellakin maistuu. Keksit toimivat siltään yksinäänkin, mutta kyllä niihin ekstra-herkkua saa lisäämällä myös päällisen!

Kokeilin jo hieman uuden kodin uunia ja paistoin siellä tosi herkut kaurakeksit (jotka tein muffinssivuoaksi normaalia paksuimmiksi, jotta sain niistä hyvän rakenteen näihin keksipohjiksi). Muffinssivuoassa paistettaessa kaurakeksit pysyvät muodossaan ja niistä saa tosiaan tehtyä hieman paksummat keksit.

Kaurakeksit täytteillä

Ainekset

Kaurakeksit n. 15 kpl

  • 4 dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • 1,5 dl kookosöljyä
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 3 rkl kookossokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

päälle

  • turkkilaista jogurttia (vinkki: kokeile myös maustettua rahkaa, valitse vähäsokerinen vaihtoehto, jossa ei ole käytetty aspartaamia makeuttajana)
    tuoreita marjoja (pensasmustikoita, vadelmia, punaherukoita)

Tee näin

  • Sekoita ainekset ja painele keksit muffinssivuoan pohjalle, saat niistä täten tasaisen kokoisia ja paksuisia. Paista 200 asteisessa uunissa n. 5-7 minuuttia, kunnes keksit ovat kypsiä. Nosta uunista ja jäähdytä. Huom. keksit ovat pehmeitä kun nostat ne uunista, jäähtyessään ne kovettuvat. Voit nostaa halutessasi keksit jäähdyttyä vielä hetkeksi jääkaappiin jolloin ne pysyvät paremmin kasassa (kookosöljy jähmettyy kunnolla).
  • Lisää täytteet pinnalle