11.12.2019

Suolaiset

Avainsanat

Kala

Jouluiset lohirullat

Sisältää mainoslinkkejä *

Joulupöydän parhaimmistoa on ehdottomasti kalat, vai mitä olet mieltä? Olen välillä tehnyt yhteistyötä Rosa viini&ruoka-sivuston kanssa. ja jakanut teille sieltä itse soveltamiani reseptejä. Kyseiseltä sivustolta löydät nimittäin paljon tietoa paitsi viineistä, mutta myös herkullisia ruokareseptejä niihin soveltuvin viinisuosituksin! Mikään ei siis estä soveltamasta reseptejä myös itselle sopiviksi, kuten itse olen aina vähän reseptejä muokkailut.

Tämä kuvissa näkyvä lohirullien resepti on alkujaan siis RosaViinijaruoka-sivustolta, mutta muokkasin hieman täytettä toiseen suuntaan. Kylmäsavulohi ja graavilohi on herkullisia sellaisenaan, mutta tämä tuorejuustolla ja ruohosipulilla täytetty rulla on kokelemisen arvoinen resepti ja varsin helppo myös tehdä. Rullan voi valmistaa esimerkiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä valmiiksi ja leikata sitten vain sopiviksi annospaloiksi ennen tarjoilua.

Perinteisen tuorejuuston sijaan halusin käyttää reseptissä kauravalmisteista tuorejuustoa, oletko kokeillut? se on myös hyvin kermainen ja miellyttävä suutuntumaltaaan ja totesimme tätä syödessä, että ei oikeasti tietäisi edes syövänsä jotain muuta kuin alkuperäistä. Myös kerman jätin pois reseptistä ja laitoin sekaan vain hieman kaurafraicheä, mielestäni se toimi silti erinomaisesti. Seassa on pieneksi pilkottua ruohosipulia.

 

Lohirullien kera sopii erinomaisesti italialainen Villa Crespian Millè Franciacorta Brut kuohuviini. 100% Chardonnay-rypäleistä valmistettu laatukuohuviinin aromimaailmasta voi aistia tuoreita hedelmiä sitrushedelmien, vihreän omenan ja keltaluumun muodossa. Franciacortat edustavat Italian kuohuviinien ehdotonta eliittiä. Näillä Pohjois-Italian Lombardiasta tulevilla huippukuohuviineillä on paljon yhtäläisyyksiä samppanjan kanssa. Niin valmistusmenetelmät kuin tärkeimmät rypälelajikkeetkin ovat samoja, ja molemmille olennaista on pitkät valmistus- ja kypsytysajat. Lisää tästä viinistä voit lukea täältä.

Lohirullat

Ainekset (12 annosta)

  • 150 g kylmäsavulohta (siivutettuna)
  • 150 g graavilohta (siivutettuna)
  • 3 rkl kaurafraichea
  • 50 g kauratuorejuustoa, oatly
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 0,5 kpl sitruuna (koristeluun )

Tee näin:

  • Sekoita tuorejuuston joukkoon kaurafraiche ja pieneksi pilkottua ruohosipulia. Levitä ohuet kalaviipaleet limittäin folion, kelmun tai leivinpaperin päälle niin, että ne muodostavat suorakaiteen muotoisen levyn. Levitä sen päälle juustoseos.

    Kääri levy rullalle kääretortun tapaan ja pane pakastimeen pariksi tunniksi, jolloin se on helpompi viipaloida. Koristele ruohosipulilla ja sitruunalohkolla.