Kaupallinen yhteistyö

15.12.2019

Kakut

Jouluinen juustokakku (vegaanisti)

Kaupallinen yhteistyö: Lékuén maahantuoja Mastermark Brands

Joulu lähestyy kovaa vauhtia – oletko valmis?! Valmistin tämän jouluisen juustokakun silmällä pitäen kaikkia jouluvieraita. Olitpa sitten gluteenia, maitotuotteita tai liikaa sokeria välttelevä toimii tämä kakku varmasti moneen suuhun. Maku on ihanan piparinen ja suutuntuma maukkaan täyteläinen ja kermainen. Pienempikin pala riittää siis sammuttamaan makeanhimon.

Tämä juttu on tehty yhteistyössä Lékué-tuotteiden kanssa. Lékué-tuotteet ovat innovatiivisiä kuten tämä jutussa esiintyvä irtopohjavuoka. Ennen reseptiin siirtymistä haluan kertoa pari hyvää pointtia miksi erityisesti pidän tästä kyseisestä tuotteesta.

On tässä vuosien varrella on tullut tehtyä useampikin piirakka ja kakku irtopohjavuokaan sen kummemmin ajattelematta, että niissä voisi olla mitenkään merkittävästi eroa, mutta kyllä tämä versio eroaa muista muutamankin yksityiskohdan ansiosta. Ensinnäkin Lékué irtopohjavuoan alusta on keraaminen, jonka ansiosta pohja on äärimmäisen tukeva, ja se kestää korkeitakin paistolämpötiloja. Valkoinen keraaminen pohja toimii halutessa jo itsessään tarjoiluastiana.

Kakkuvuoan reunat on valmistettu silikonista, jonka ansiosta leipomus ei tartu kiinni reunoihin reunusta irrottaessa, sitä ei siis tarvitse voidella tai jauhottaa. Tuotteen valmistuksessa käytetty platinasilikoni, joka on turvallista ihmisille, eikä siitä haihdu terveydelle haitallisia höyryjä, siihen ei myöskään tartu hajuja tai makuja. Myös ympäristö kiittää, sillä silikoni ei ole myrkyllinen elämälle meressä eikä maalla, toisin kuin muovi luontoon joutuessaan. Ne perinteiset metalliset irtopohjavuoat ovat omassa käytössäni ajan myötä myöskin ruostuneet tai vääntyilleet, mitä tälle silikonille ja keraamiselle alustalle ei tapahdu.

Mutta sitten itse herkulliseen reseptiin:

Jouluinen juustokakku maistuu piparille ja se on gluteeniton ja vegaani.

Lëkuë irtopohjavuoan pohja on keraaminen ja se soveltuu vaikka suoraan tarjoiluastiaksi.

Jouluinen juustokakku vegaanisti

Ainekset

  • Pohja
  • 150 g kaurakeksejä (esim. Semper kaurakeksit (gluteeniton, vegaani))
  • 2,5 rkl kookosöljyä / kasvisrasvaa (sulatettuna)
  • 1 tl kanelia

  • Täyte
  • 2 prk Oatly påMackan maustamaton tuorejuustoa (a’ 150g prk)
  • 1/2 prk Violife Creamy original tuorejuustoa (100g)
  • 1,5 dl Planti Yogoat Vanilja kaurajogurttia
  • 1 pss Vegegel (Dr Oetker)
  • 1 dl kauramaitoa
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 1 tl kanelia
  • 4 rkl kookossokeria

Tee näin:

  • Hienonna kaurakeksit muruksi ja lisää sekaan sulatettu kookosöljy/kasvisrasva sekä kaneli. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.
  • Valmista täyte sekoittamalla tuorejuustot, jogurtti ja mausteet keskenään. Laita kauramaito kattilaan ja lisää sekaan vegegeeli. Lämmitä seosta sekoittamalla koko ajan, kunnes se kiehahtaa ja ”selkiää”.
  • Vegegeeli ”jämähtää” todella pian, joten on tärkeää lisätä se ohuena nauhana tuorejuustoseokseen vatkaamalla tuorejuustotäytettä samalla koko ajan, jotta se sekoittuu tasaisesti. Kaada tämän jälkeen täyte irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti.
  • Nosta kakku jääkaappiin vielä jähmettymään vähintään tunniksi-pariksi. Irrota irtopohjavuoan reunat ja koristele esimerkiksi murennetulla piparilla, kanelitangoilla ja vadelmilla.