10.3.2020

Keitot

Avainsanat

Liha

Jauhelihakeitto runsailla kasviksilla

Kuusivuotiaan (toisinaan hieman nirson) lapsen äitinä sitä saa tämän tästä miettiä toden teolla että mitä sitä tänään syötäisiin. Ruoan tulisi valmistua työpäivän jälkeen suht helposti ja nopeasti ja sen soisi olevan maukasta ja terveellistä, sisältäen runsaasti myös niitä kasviksia. Jauheliha on varmasti monessa muussakin lapsiperheessä sellainen raaka-aine josta tulee kyllä väännettyä sitä sun tätä, sillä empä tiedä montakaan lasta joka siitä ei pitäisi. Sen sijaan muuten kokoliha ei tahdo juurikaan ainakaan meillä lapselle maistua, ellei se sitten ole todella pitkään useita tunteja padassa mureaksi hautunutta.

Jauheliha keitto on kyllä ollut meillä se juttu joka tainut upota lapselle jo ihan niistä ensimmäisistä vuosista alkaen. Tää on ollut myös helppo tapa laittaa sekaan runsaasti kasviksia kuten porkkanaa, bataattia, palsternakkaa tai kuten meillä lapsi tykkää että keiton seassa on paljon maissia.

Jauhelihakeitto kasviksilla

Ainekset (4 annosta)

  • 4-5 kpl perunoita
  • 2 kpl porkkanoita
  • 2 dl bataattia lohkoina
  • 1 kpl sipulia
  • 400 g jauhalihaa
  • 1 dl palsternakkaa
  • 2 dl pakastemaissia
  • 1 ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 2 tl kuivattua yrttiseosta (Basilika, meirami, timjami, rosmariini ja oregano)
  • 2 kpl laakerinlehtiä

Tee näin:

  • Kuori ja pilko kasvikset, lisää ne kiehuvaan veteen. Paista sillä aikaa, kun kasviksen kypsyvät jauheliha pannussa, lisää sekaan pieneksi pilkottu sipuli. Lisää jauheliha kasvisten sekaan, lisää myös pakastemaissi ja mausteet. Anna kiehua vielä n. 10 minuuttia.