10.6.2020

Grilliherkut

Avainsanat

Liha

Jalapeno jauhelihatäytteellä

Jos muistat vielä hullaannuin aiemmin grillattuihin jalapenoihin mozzarella, ilmakuivattu kinkku -täytteellä? No tämä saga saa jatkoa, sillä ostaessani (taas kerran!) kaupasta tuoreita jalapenoja mietin mitä muita juttuja voisi käyttää täytteenä? Halusin tehdä vähän lihaisamman version, vähemmällä juustolla ja päädyin feta-jauhelihatäytteeseen.

Riippuen tietysti määrästä montako jalapenoa haluat valmistaa jauhelihaa ei paljoa tähän täytteeseen mene, joten perus 400g paketti kyllä kannattaa paistovaiheessa hyödyntää muuhunkin kuin näihin. Itse valmistelin lopuista jauhelihakeiton. Joten kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Toki jos aikeissa on muutenkin grillailla, voihan ylimääräisestä jauhelihasta grillailla vaikka pihvit tai kepakot.

Vaivannäkö kuitenkin kannattaa, sillä onhan nää nyt vaan niin hyviä, maistuu kyllä vaikka salaatin kera, alkuruokana tai vaikkapa leffaeväänä!

Jalapenot kahdelle

  • 12-15 kpl tuoreita jalapenoja
    n. 150g paistettua jauhelihaa
    n. 1 dl fetajuustoa
    1 tomaatti pieneksi pilkottuna
    tuoreita yrttejä, esim. basillikaa n. 1-2 rkl

Halkaise jalapenot pituussuunnassa ja poista siemenkota. Sekoita täytteen aineet ja painele täytettä jalapenon puolikkaisiin niin paljon kuin saat mahtumaan. Grillaile keskilämmöllä, kunnet jalapenot alkavat hieman tummua ja fetajuusto alkaa sulaa.