11.11.2018

Jäätelöt

Jäädytetty mansikka jälkiruoka

Tulevana viikonloppuna juhlistetaan kaikkia isiä <3 Halusin tehdä jonkin kivan reseptin joka voisi toimia isänpäivän herkkuna ja tässä tulee tosi helppo ja maukas mansikka jäädyke gluteenittomalla keksicrumblella. keksineet.

Terveellisen jäädytetyn mansikkajälkkärin ohje on täydellinen! Eritoten tuo pohjalle ja päälle tuleva crumble on jotain niin järkyttävän hyvää että sitä tekisi mieli syödä sellaisenaan! Toimii aivan ihanasti raikkaan ja kevyen mansikkatäytteen kera.

Jäädytetty mansikka jälkiruoka

Ainekset (10 annosta)

  • Crumble
  • 3 rkl gheetä ja ripaus suolaa (tai voita) (sulatettuna)
  • 3,25 dl gluteenitonta kaurajauhoa
  • 1 dl kookossokeria
  • 2 dl pekaanipähkinöitä pieneksi (pilkottuna)

 

  • Mansikkatäyte
  • 2 munanvalkuaista
  • 2 rkl koivusokeria=xylitolia, voit käyttää myös muuta makeutusta esim. kookossokeria, erytritolia, steviaa jne)
  • 400 g pakastemansikoita (jäisinä)
  • 2 rkl sitruunan mehua

Tee näin:

  • Lämmitä uuni 150 asteeseen. Jauha pekaanipähkinät tehosekoittimessa tai veitsellä muruksi. Sekoita crumblen ainekset kulhossa ja levitä seos uunipellille. Paista uunissa n. 15 minuuttia, kääntele seosta ainakin kaksi kertaa paiston aikana.
  • Valmista mansikkatäyte sillä aikaa kun crumble on uunissa. Laita yleiskoneeseen tai sekoita tehosekoittimella munanvalkuaisia, makeutusainetta sekä jäisiä mansikoita noin 10 minuuttia kunnes täyte on kuohkeaa.
  • Anna crumblen jäähtyä hetki. Levitä noin puolet seoksesta vuoan pohjalle. Kaada tämän jälkeen mansikkatäyte murujen päälle ja lisää lopuksi loput murut mansikkatäytteen pinnalle. Pakasta n. 4 tuntia ennen tarjoilua.