Itsetehdyt kauramurot

Mä oon aika huono syömään muroja, varsinkin kun tahtoo olla että kaupan murohyllyltä ei oikein löydy itselle sopivia vaihtoehtoja. Siispä päätin kokeilla murojen tekoa itse. Näistä tuli muuten niin hyviä (maistuu ihan keksiltä), että menevät herkkunälkään jopa siltään. Mutta suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan myös ihan perinteisesti maidon (/kasvismaidon) kanssa, itse lusikoin juuri lautasellisen muroja kookosmaitoon sekoitettuna. (Maistuivat kyllä myös smoothien seassa!)

Tällä ohjeella tulee 2 pellillistä. Voit käyttää murojen tekoon sopivan pientä (n. 1×1 cm) muottia, tai sitten leikata taikinasta paloja ihan veitsellä. Näin omien huomioiden mukaan kannattaa tehdä taikinasta riittävän ohutta ja myös riittävä paistoaika on tarpeen, jotta muroista tulee ihanan rouskuvan rapeita.

Itsetehdyt kauramurot

Ainekset

  • 4 dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • 1,5 dl maitoa (tai kasvismaitoa)
  • 2 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
  • 0,5 dl agavesiirappia
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • Smoothie:
  • 1 jäinen banaani
    1 dl jäisiä mansikoita
  • 1 passion hedelmä
  • 1 dl appelsiinimehua

Tee näin

Sekoita ainekset kulhossa ja aseta taikinapallo jauhotetulle alustalle. Kaulitse ohueksi (n, 0,5 cm paksuiseksi, tai hieman ohuemmaksi) leikkaa 1×1 cm levyisiä kuvioita, tai käytä valmista muottia. Asettele palat leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 175 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 9-10 minuuttia, riippuen toki murojen koosta. Säilytä kannellisessa astiassa.

Smoothien valmistus:

Sekoita ainekset blenderissä ja nauti välittömästi, lisää sekaan lopuksi halutessasi kauramuroja.