7.4.2018

Makeat

Avainsanat

Kananmunaton, Maidoton

Hedelmäinen puhdistava smoothie

Toisinaan olo voi olla hieman tukkoinen johtuen ruoka-aineista mitä syömme, kuten esimerkiksi runsaasti hiilareita tai suolaa sisältäviä ruoka-aineita. Myös vähäinen liikunta, stressi tai huonosti nukuttu yö voi kerätä nesteitä kehoon ja olo on turpea.

Tämä puhdistava smoothie saa aineenvaihduntaan liikettä ja maistuu hyvin herkullisena välipalana. Tukkoista oloa kannattaa helpottaa myös runsaalla veden juonnilla sekä syömällä runsaasti kasviksia. Myös kevyt kävelylenkki auttaa varmasti.

Ananaksen ja mangon lisäksi smoothien seassa on tuoretta inkivääriä ja sitruunaa. Tuoreen inkiväärin ja sitruunan käyttö edistää vatsan toimintaa ja auttaa tehokkaasti elimistön puhdistamisessa; molemmat stimuloivat ruoansulatuksessa tarvittavia entsyymejä, ylläpitäen suoliston normaalia bakteeritasapainoa ja inkiväärin tiedetään myös auttavan pahoinvointiin.

Ananas ja mango sisältävät paljon kuitua, paljon nestettä ja silti vähän kaloreita ja ne tuovat makeutta smoothien joukkoon. Ananas sisältää myös antioksidantteja, kuten esimerkiksi C-vitamiinia, jodia, magnesiumia, fosforia ja kalsiumia. Ananaksessa on paljon liukenematonta kuitua joka parantaa suoliston toimintaa ja auttaa poistamaan nesteitä. Mangossa taas on runsaasti mangnesiumia ja kaliumia, sekä vitamiineja kuten riboflaviinia, B6-, A-, C-, ja K-vitamiinia sekä foolihappoa. Myös mangon sisältämät ainesosat parantavat ruoansulatusta.

Vinkki: laita sekaan myös kourallinen tuoretta kotimaista babyleaf pinaattia, jota voi käyttää myös sellaisenaan ilman ryöppäystä, myös pinaatti auttaa ruoansulatuksessa, se auttaa myös ummetukseen.

Tyypillisesti käytän smoothien joukossa jotain kaura-, kookos-, tai mantelimaitoa, mutta tällä kertaa nesteenä käytin vadelmalla maustettua vissyä.

Puhdistava hedelmäinen smoothie

  • Ainekset

  • reilu 2 dl tuoreta ananasta
  • n 1 dl tuoretta mangoa
  • 1 tl tuoretta inkivääriä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 dl vadelmavissyä

Sekoita ainekset blenderissä, lisää sekaan halutessasi jäitä. Nauti heti