20.12.2018

Keksit ja browniet

Avainsanat

Gluteeniton

Gluteenittomat piparit

Kivaa joulukuun alkua! Jouluaatto on enää kolmen viikon päässä ja onkin hyvä hetki laittaa jakoon erilaisia jouluisia reseptejä. Piparit on varmasti yksi niistä jutuista jotka kuuluvat omaan joulun odotukseen, että sinne joulun ajan juhlapöytään. Pipareiden teko on myös siitä mukavaa, että siihen saa yleensä myös lapset osallistumaan helposti, sillä kyllähän jo pelkkä piparitaikinan syönti kuuluu jokaisen perusoikeuksiin!

Tämä piparitaikina syntyi yhdessä lapsen kanssa joka innokkaasti maisteili jauhoja ja mausteita siinä missä lopputulostakin. Nämä piparit ovat mukavan pehmeitä! Taikinasta valmistuu juuri sopivasti yksi pellillinen pipareita ja nämä ovat mukavan helppoja ja nopeita myös valmistaa! Kookossokeri tuo taikinaan siirappisen ja paahteisen maun.

Gluteenittomat piparit

Ainekset

1 kpl kananmuna
100 g gheetä (kirkastettua voita) (tai voita sulatettuna)
1,5 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
0,75 dl kookossokeria
1,5 dl kaurajauhoja
1 dl kookosjauhoja

Tee näin:

  • Sulata ghee tai voi ja lisää sekaan jauhot, kookossokeri sekä mausteet ja kananmuna. Sekoita taikina hyvin ja nosta se jääkaappiin tai pakastimeen hetkeksi kunnes taikina on sopivan kiinteää. Jauhota leivontalusta gluteenittomilla jauhoilla ja kaulitse taikinasta n. 0,5 sentin paksuinen levy. Painele piparkakkumuoteilla takinalevystä piparit ja nosta ne uunispellille leivinpaperin päälle. Hyödynnä koko taikina valmistamalla siitä aina uusi taikinapallo ja nostamalla se tarvittaessa aina hetkeksi kylmään, kaulitsemisen helpottamiseksi. Paista pipareita 200 asteissa uunissa (kiertoilma) n. 5-7 minuuttia, riippuen pipareiden koosta. Nosta piparit uunista ja anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.