2.2.2019

Makeat

Avainsanat

Gluteeniton

Gluteenittomat laskiaispullat

Se aika vuodesta taas kun näihin ei voi olla törmäämättä jokaisella kauppareissulla, nimittäin laskiaispulliin! Oi nam!! Näistä tuli kyllä niin hyviä!! Väliin laitoin vielä soijavispiä sekä soseutettua vadelmaa.. aaaahhhhhh. Laskiaispullat on mun heikkous (korvapuustien jälkeen) ja onneks laskiainen on vaan kerran vuodessa. Anyway pullista tuli niin hyviä, että kelpasi meidän pullapojallekin (ilman kermavaahtoa ja hilloa). Semmoinen ainoa miinus täytyy vain sanoa että nämä pullat täytyy syödä ehdottomasti samana päivänä kun ne teet, sillä ne todellakin kuivuvat ja kovettuvat jääkaapissa, jopa yhdessä päivässä. Itse tein puolikkaan taikinan, mutta tässä kokonaisuudessaan Arlan oikea resepti korvattuna siis ennenmainituilla.

Gluteenittomat laskiaispullat ilman valkoista sokeria

Ainekset (6 annosta)

  • 75 g gheetä
  • 2,5 dl kauramaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 3/4 dl kookospalmusokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 kpl kananmuna
  • 0,5 rkl psylliumkuitujauhetta
  • 7 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 kpl vatkattu kananmuna voiteluun

Tee näin:

  • Sulata voi, lisää maito ja lämmitä enintään 37 °C:een. Murenna hiiva kulhoon. Kaada päälle lämmin maito ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää sokeri, suola, kardemumma, munat, psylliumkuitu-jauhe ja 6 dl jauhoja. Noudata jauhoseoksen pakkauksessa olevia ohjeita. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 °C:een. Sekoita leivinjauhe 1 dl:aan jauhoja ja työstä se taikinaan. Laita taikina jauhotetulle alustalle ja pyöritä 12 pyöreää pullaa. Aseta ne leivinpaperille uunipellille ja anna nousta noin 20 minuuttia. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla ja paista uunin keskiosassa 10-12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ritilällä.