Gluteeniton herkku näkkäri

Tätä näkkärireseptiä on tullut ”testattua” nyt jo useampi pellillinen ja ai taivas, koko perhe on tähän aivan koukussa! Vaikka tämä nyt sattuu olemaan gluteeniton resepti kannustan kaikkia ihan tavallisiakin viljoja syöviä kokeilemaan tätä, on meinaan niin hyvää.

Reseptiä on helppo muokkailla omien mieltymysten mukaan, yrteillä saa muutettua hieman makua. Kuivattu rosmariini ja basillika sopivat ainakin täydellisesti omaan makuuni tähän reseptiin. Myös siemeniä voi ja kannattaa vaihdella. Minä olen lisäillyt/ vaihtanut reseptin siemeniä esimerkiksi seesaminsiemeniin. Ripaus unikonsiemeniä tuo myös kivaa makua, puhumattakaan omasta suosikistani kurpitsansiemistä, joita kannattaa ripotella näkkärin päälle, paahdettuna suolaisena nämä ovat niin herkullisia!

Näkkäri on erittäin hyvää sellaisenaan, myös salaatin kanssa. Kokeilin myös päärynän kera ja makean ja suolaisen yhdistelmä toimi hyvin.

Valmistus

  • Ainekset
  • 2 dl maissijauhoja
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 1 rkl yrttejä (esim. fenkolinsiemeniä, basillikaa, rosmariinia tms)
  • Pinnalle:
  • sormisuolaa
  • sekalaisia siemeniä

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset ja kaada seos leivinpaperin päälle. Taputtele taikina ohueksi käsin (tai käytä toista leivinpaperia päällä ja kaulitse taikina), mitä ohuempi, sen parempi (taikinasta tulee koko pellin kokoinen näkkileipä). Ripottele sormisuola ja siemenet taikinan päälle ja paista uunin keskiosassa n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja murra paloiksi.