29.12.2017

Makeat

Espresso suklaamousse chiasta

Haluan laittaa jakoon yhden yksinkertaisimmista jälkiruoista joilla voi kevyesti herkutella. Tämä sopii erinomaisesti kaikille kahvin ystäville.

Espresso suklaamousse chiasta yhdelle

Ainekset

  • 1,5 rkl chiansiemeniä
  • 2 dl espressoa / vahvaa kahvia
  • 2-3 medjoul taatelia
  • ripaus vaniljajauhetta
  • pinnalle 1 dl maitoa vaahdotettuna sekä puutarhavadelmia

Tee näin

Sekoita chiansiemenet kahviin ja anna niiden turvota yön yli tai vähintään kolme tuntia. Lisää sekaan taatelit (poista kivet) ja vaniljajauhe. Sekoita tehosekoittimella kuohkeaksi vaahdoksi ja nosta annos laseihin/kulhoihin. Valmista maitovaahto lämmittämällä maitoa hetken kattilassa ja vispaamalla se tämän jälkeen vaahdoksi, tai maihtovaahdottimella. Nosta maitovaahto annoksen päälle ja koristele halutessasi vadelmilla.