Choco-mocha smoothie tofusta

Ihanaa perjantaita sulle! Tää viikko on jälleen hurahtanut sellaisella kiireellä, onneksi edessä on kerrankin rauhallinen viikonloppu ilman sen kummempaa ohjelmaa. Toiveissa olisi ehtiä viikonlopun aikana hieman käveleskelemään metsään, josko sieltä löytyisi jokunen sieni.

Mulla on pyörinyt jääkaapin perukoilla jo hetkisen aikaa tofupaketti ajatuksella että pyöräyttäisin siitä jonkinlaisen kasviswokin jokunen päivä. Mietin tofulle muita mahdollisia käyttötapoja ja ajatus tofulla tehdystä pirtelöstä valtasi ajatukset. Onneksi.

Ai jestas kuin hyvää tästä setistä tuli. Eikä nää kokeilut tule taatusti jäämään tähän. Suosittelen kokeilemaan tofua myös marjojen ja hedelmien kera, lopputuloksesta tulee ihanan pehmeä ja kermainen. Tofua käytetään paljon esimerkiksi vegaanisissa jäätelövalmisteissa. Tofu itsessäähän on myös hyvin mautonta joten jos olet tottumaton sen käytössä ei tarvitse pelätä siitä aiheutuvia sivumakuja. Kaupan hyllyiltä löytyy useita erilaisia tofuvalmisteita. Tässä tapauksessa kannattaa valita sellainen maustamaton ja mahdollisimman pehmyt/silkkinen tofuvalmiste, kuten esimerkiksi tämä (jota löytyy hyvin ihan päivittäistavara kaupoista)

Tofu on soijamaidosta juoksutettu valmiste, vähän kuten juusto, sillä poikkeuksella että se on täysin vegaanista. Kuten juustoa myös tofua on saatavilla erilaisena, kiinteänä ja pehmeämpänä valmisteena sekä eri tavalla maustettuna. Pehmeä tofu soveltuu paremmin jälkiruokiin ja kiinteämpi ruoan laittoon. Tofu ei maistu juuri miltään joten ruoanlaitossa kannattaa maustaa sitä hyvin tai käyttää maukkaita liemiä tai kastikkeita, joilloin tofu imee itseensä enemmän makua.

Choco-mocha smoothie tofusta

Ainekset

  • 1/2 paketti pehmyttä maustamaton tofua
  • 1 dl keitettyä vahvaa kahvia
  • 1,5 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1,5 dl vaniljasoijamaitoa (esim. alpro)
  • (jos haluat smoothiesta makeamman lisää sekaan pari medjoul-taatelia, poista kivet)
  • Pinnalla: raakasuklaamassaa sulatettuna (esim. Foodin)

Tee näin

Blendaa ainekset ja nauti saat lopputuloksesta paksumman tai ohuemman lisäämällä tai vähentämällä nesteen määrää.