Chiakauramuropaistos mustikasta

Niin, mustikoita on nyt metsät pullollaan, oletko sä jo säilönyt omat talven varalle talteen? Kävin lapsen kanssa viikko siten metsässä ja saatiin me kuumasta kelistä huolimatta kerättyä lyhyessä ajassa reilu puoli sankkoa talteen. Kyllä niitä vielä siellä piisaa joten toinen retki täytyy vielä toteuttaa. Mustikat nuo meidän omien metsien superfoodit sisältävät runsaasti C-vitamiinia ja kuitua. Mustikoilla on myös tulehdusta estävä vaikutus ja ne ovat hyväksi silmille ja näölle.

Meidän mustikkasadosta suurin osa meni pakkaseen, mutta osa päätyi suoraan sellaisenaan syötäväksi, puuroja ja jogurtin joukkoon ja sitten teki mieli tehdä kaurapaistosta.

Ja olihan se hyvää – Teki mieli vedellä koko kipollinen kerralla.. Siispä jakoon tää taivaallisen hyvä kaurapaistos, jossa perinteisen kaurahiutaleiden ohessa seassa myös liotettuja chiansiemeniä. Lääh, ne tekee tuosta murupinnasta sitkeän tahmean taivaallisen hyvää. Liotetut chiansiemenet tuovat paitsi koostumukseen kivaa tahmeutta myös proteiineja ravintoarvoihin. Chiansiemenet sisältävät kuituja, kalsiumia ja magnesiumia. Ne sisältävät enemmän omega-3 rasvahappoja kuin mikään muu ruoka (21% siemenen kokonaispainosta). Proteiinia chiansiemenissä on yli 20g/100g. En voi hehkuttaa tarpeeksi, näitä on vain kokeiltava, nimittäin toimii!

Toi paistos itsessään on jo niin hyvää, että sitä voisi vedellä sellaisenaan, niin hyviä kun mustikat siellä paistoksen alla ovatkin. Mutta juttu on nimenomaan siinä paistoksessa. Todella.

Chia-kaurapaistos mustikoista

  • Ainekset

  • 2 dl kaurahiutaleita (käytä gluteenittomia jos haluat paistoksesta täysin gluteenittoman)
  • 1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
  • 1 rkl chiansiemeniä + 1 dl kauramaitoa liotettuna
  • 2,5 rkl kookosöljyä sulana
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 0,5 tl ceylonkanelia
  • 3 rkl kookossokeria
  • n. 5-6 dl mustikoita

Tee näin

  • Kaada mustikat uuninkestävään lautasen tai vuoan pohjalle. Valmista muruseos sekoittamalla ainekset yhteen. Huomioi, että chiansiemeniä tulee liottaa kauramaidossa n. 3 tuntia tai mielellään yön yli jääkaapissa. Lusikoi kauramuruseos mustikoiden päälle ja paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kullan ruskea. Jäähdytä ennen tarjoilua.