Chia-bataattirieskat

Olen kotoisin Kajaanista ja siellähän on myös vahvaperinne nyrkkirieskoihin eli ohrarieskoihin. Jestas että ne ovat hyviä, vaikkakin aiheuttaat meikäläiselle myös melkoisesti mahanpuruja. Koska kaikkea tulee aina testailtua niin myös rieskoja ja hei, tällä kertaa hyvin vatsaystävällisiä ilman ohraa. Nämä rieskat ovat vegaaneja, gluteenittomia ja lisäksi pehmoisia.

Gluteenittomat bataatti-chiarieskat

  • 2,5 dl bataattisosetta
  • 1 dl mantelimaitoa (tai esim. riisi-, cashew-, kookosmaitojuomaa)
  • 1 rkl chiansiemeniä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 dl tattarijauhoja (myös spelttijauhot toimivat)
  • ripaus suolaa

 

Kuori ja paloittele bataatti, keitä se kypsäksi ja soseuta. Käytä 2,5 dl bataattisosetta ja lisää sekaan maito ja loput ainekset. Taikina jää löysäksi, joten nostele lusikalla leivinpaperin päälle uunipellille haluamasi kokoisia rieskoja. Painele rieskat lusikan avulla (voit käyttää tässä myös tilkkaa vettä) n. sentin paksuiksi ja paista 225 asteessa n. 8 minuuttia, rieskan koosta riippuen.

Tarjoa lämpimänä, esim. kasvisten ja kananmunan kera.