7.7.2016

Pääruoat

Bataattipizza

Tässä hauska ja helppo pizzaidea joka toimii hyvin lounaana kuin päivällisenäkin ja tämän herkun voi valmistaa myös grillissä.

Valmistus

Pohjalle olen siivuttanut mahdollisimman ohuita siivuja bataatista (jotka kannattaa huuhdella vielä hyvin ylimääräisen tärkkelyksen poistamiseksi). Siivut olet asetellut ympyrän muotoon limittäin, jolloin ne muodostavat pizzalleni hyvän pohjan, eivätkä täytteet pääse valumaansiitä pois. Erillisiä ”pohjataikinoita” ei siis tässä versiossa valmisteta, vaan tarvitset vain raaka-aineet, leikkuulaudan ja hyvän veitsen pilkkomista varten.

Bataattipohjan päällä on tomaattimurskaa, ilmakuivattua kinkkua, pieneksi pilkottua kesäkurpitsaa ja tomaattia, herkkusieniä, sekä hieman halloumjuustoa pieninä kuutioina. Päällä vielä kesäsipulia. Täytteitä ei kannata latoa liikaa, jotta ne eivät ala ”kiehumaan” pohjan päällä. Tarkkoja määriä on vaikea sanoa, mutta tähän pohjaan bataattia meni noin puolet keskikokoisesta. Pizzan paistoin uunissa kiertoilmalla 220 asteessa (jos uunissasi on kiertoilman lisäksi grillivastus/alapaistoominaisuus, suosittelen käyttämään). Paistoajaksi riitti 20 minuuttia, mutta tämä riippuu täytteistä ja kuinka ohueksi saat bataatit leikattua.

Ensi kerralla aion kokeilla samaa uusista perunoista. Täytteiden kanssa kannattaa mennä omien mieltymysten mukaan! Kylmäsavulohta, kanaa, paprikaa, ananasta, katkarapuja, valkosipulia jne.