25.9.2015

Kakut

Banoffee raakakakku

Tämä täyteläisen kinuskisen kermainen banaaniraakakakku sopii mielestäni täydellisesti tähän fiilikseen. AI mihin fiilikseen? No oikeastaan mihin vain. Kokeile ja ihastu.

Banoffee raakakakku

Ainekset

Pohja

  • 2 dl parapähkinöitä
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 5 medjoul-taatelia
  • ripaus suolaa
  • 0,5 dl kookosjauhoja

Täyte1

  • 3 dl cashew-pähkinöitä liotettuna
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 2 banaania (mitä tummempia ja kypsempiä sitä makeampia)
  • n. puolikkaan sitruunan mehu

Täyte2

  • 1 tölkki kookoskermaa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 5 taatelia
  • 1 rkl vaahterasiirappia

pinnalle

  • 1 banaani
  • kaakaonibsejä
  • raakakaakaojauhetta
  • vaahterasiirappia

Tee näin

Valmista pohja sekoittamalla kaikki pohjan ainekset tehosekoittimessa, poista medjoul-taateleista kivet. Jos käytät kuivattuja taateleita liota niitä hetki vedessä. Painele pohja irtopohjavuokaan (käytin 20 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa), käytä pohjalla leivinpaperia.

Valmista täyte 1. Liota cashew-pähkinöitä miel. yön yli vedessä, tai vähintään 3 tuntia. Sekoita täytteen 1 ainekset tehosekoittimessa ja kaada seos pohjan päälle. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin.

Valmista täyte 2. Säilytä kookoskermaa/kookosmaitoa jääkaapissa, Jos käytät kookosmaitoa, käytä vain jähmettynyt osa. Lisää muut ainekset sekaan ja sekoita tehosekoittimessa sileäksi. Kaada seos täytteen 1 päälle ja nosta kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään 2-3 tunniksi.

Irrota kakku irtopohjavuoasta, ripottele pinnalle raakakaakaojauhe. Leikkaa ja asettele banaanit kakun pinnalle, lisää vielä kaakaonibsit ja halutessasi tilkka vaahterasiirappia banaanien päälle. Nauti.