9.1.2019

Makeat

Appelsiini-vaniljasmoothie

Flunssakausi jyllää ja nyt on hyvä hetki syödä paljon C-vitamiinia ennaltaehkäisevästi flunssan torjuntaan kuin sen hoitoon. Sitrushedelmät ja siinä ohella appelsiini sisältävät paljon C-vitamiinia. Appelsiinien sesonki on nyt juuri parhaimmillaan ja kannattaakin poimia herkulliset appelsiinit välipalaksi, puristaa mehuksi tai nauttia ne vaikka smoothien joukossa. Appelsiinit sisältävät myös kaksi kolmasosaa kuitua joten ne ovat hyväksi suolistolle.

Appelsiineistä elimistösi saa c-vitamiinia, kaliumia ja ne ovat lisäksi vähäkalorisia. Suosittelen nauttimaan appelsiineja ja c-vitamiinia jo ennaltaehkäisevästi, mutta jos flunssa on jo päällä on useiden tutkimusten runsas c-vitamiinin nauttiminen flunssan aikana lyhentää flunssan kestoa oleellisesti. C-vitamiinin tiedetään osallistuman myös kollageenin tuotantoon.

Muita c-vitamiinin lähteitä

Camucamu, Amlamarja, chian-siemenet, kotimaiset marjat, goji

Mun herkullinen välipalasmoothie sisältää mehukasta appelsiinia, vaniljaa sekä ripauksen mangososetta. Käytin soseena Bonnen sokeritonta mangososetta jota tulee käytettyä muutenkin esimerkiksi puuron ja rahkan tai jogurtin kera. Koska halusin välipalasta vähän tukevamman lisäsin sekaan vielä heraproteiinia. Markkinoilla on runsaasti myös hyviä kasvisproteiineja joita voi käyttää sen sijaan. Jos haluat smoothiesta oikein kuohkean suosittelen lisäämään heraproteiinin sekaan aina jäitä, se saa heran vaahtoutumaan paremmin.

Appelsiini smoothie

Ainekset (1 annos)

  • 1/2 kpl appelsiini
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 0,5 dl Bonne sokeritonta mangososetta
  • 1,5 dl vaniljasoijamaitoa ((tai muuta maitojuomaa))
  • 1 scoop vaniljaherajauhetta
  • 1 dl jäitä

Tee näin:

  • Kuori appelsiini ja sekoita ainekset blenderissä pehmeäksi smoothieksi. Jos käytät heraproteiinia lisää sekaan jäitä niin saat lopputuloksesta entistä kuohkeamman! Nauti välittömästi