3.4.2019

Kakut

Avainsanat

Gluteeniton

Ananasleipä ilman makeuttajia

Aurinkoista huhtikuuta! Tää auringonmäärä tuntuu niin hyvälle, oon niin fiiliksissä keväästä. En oo hetkeen leiponut oikeen mitään ja halusin saada tehdä jotain hyvää. Mä en kuulu siihen koulukuntaan, joka tarvitsisi kahvileipää, mutta ajattelin tehdä jotain sellaista jota voisi maistella vaikka kahvin kanssa ihan noin niinkuin itsekseenkin ilman mitään muuta syytä. Itse tykkään aika paljon tehdä leipävuoassa makeitakin leivonnaisia.

Tämä ”leipä” on tehty ananaksesta. Käytin tässä tapauksessa sokeroimatonta purkkiananasta, koska halusin jättää kaikki muut makeutusaineet tästä leivonnaisesta kokonaan pois. Kuten kuvasta näkyy, tuolla leivän seassa näkyy nuita anaksen hiutaleita, jotka tuovat kivasti makua leipään. Tämä on hyvää sellaisenaan ja erityisesti sokeroimattoman maapähkinävoin kera. Nams! Ja hei leivän voi vaikka pakastaa, ja ottaa palan kerrallaan sulamaan (kokeile sulatusta leivänpaahtimessa), aurinkoa sun päivään!

Gluteeniton ananasleipä ilman makeuttajia

Ainekset (10 annosta)

  • 1 dl kookosöljyä (sulana)
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl kaurahiutaleita ((gluteenittomia))
  • 3 dl gluteeniton jauhoseosta (esim. Myllyn Paras / Urtekram)
  • 1 tlk 227g tölkki ananas (omassa mehussa)
  • 2 kpl kananmunia
  • (pinnalle 1 kourallinen pekaanipähkinöitä)
  • Kun ananasleipä on jäähtynyt tarjoile esim sokerittoman maapähkinövoin ja marjojen kera

Tee näin:

  • Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää sekaan sulatettu kookosöljy. (Vinkki: jos et pidä kookoksen mausta, löytyy valikoimista nykyisin myös neutraalin makuisia kookosöljyjä) Sekoita kuivat einekset toisessa astiassa ja kaada ne tämän jälkeen kananmuna öljyseokseen. Lisää lopuksi taikinan sekaan varovasti käännellen pieneksi pilkotut ananakset sekä tölkissä oleva mehu.

 

  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (1,2L), tasoita ja ripottele pinnalle halutessasi pekaanipähkinät. Paista ananasleipää n. 200 asteisessa uunissa 45 minuuttia (kiertoilma). Kokeile hammastikulla, että leipä on kypsää eikä tikkuun tartu tahmeaa taikinaa. Nosta uunista ja anna leivän olla vuoassa kunnes täysin jäähtynyt.