9.4.2020

Pääruoat

Lohipelti

Sisältää mainoslinkkejä *

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Rosa viini&ruoka-sivuston kanssa. Sivuilta löydät paljon tietoa viineistä ja mitä parasta ihania ruokareseptejä niihin soveltuvin viinisuosituksin!

Rakkaat ystävät, tää resepti on kaikille teille ja meille jotka olemme olleet viime aikoina enemmän kotona (ja enemmän myös siellä patojen äärellä). Itsestä tuntuu ainakin että sitä on koko ajan joko a. laittamassa ruokaa tai siivoamassa ruokapöytää. On aamupalaa, välipalaa, lounasta, jälkiruokaa, välipalaa, päiväruokaa, välipalan välipaa ja iltapalaa. Kaupasta tulee kannettua kaksin käsin ruokaa kotia (ettei siellä tarvitsisi käydä niin usein) mutta siltii tuntuu, että sitä ruokaa myös menee!

Näinä päivinä olen alkanut enemmän arvostamaan myös sitä ruoan valmistamisen helppoutta (no okei, sitä mä olen arvostanut aina), mutta myös sitä että sitä lounasta varten ei tarvitse hellalla ja uunissa olla sen tuhannen eri kippoa eri kastikkeille ja lisäkkeille. (Kyllä myös astianpesukone jauhaa joka päivä tämän ruokarallin takia, kun niitä kippoja ja kuppeja kertyy koko ajan!)

No tämän saivartelun myötä vihdoin jo myös itse asiaan.. Siispä kun lähdin miettimään jotain kivaa reseptiä pääsiäistä varten, joka kuitenkin juhlistaisi hieman pääsiäistä, olisi hieman fiini ja menisi myös vaikkapa viinilasillisen kanssa – päädyin kalaruokaan. Miksi? No se perinteinen lammas ei ole koskaan ollut oma bravuurini ja lihareseptejä nyt tuntuu olevan aika paljon tarjolla, joten halusin kalaa!

Ja tämä resepti on myös varsin helppo! Kaikki elementit valmistuvat samalla uunipellillä. Yhtä aikaa uuniin menevät maustetut perunalohkot sekä pesto-lime kuorrutettu lohi, kymmenen minuuttia perässä pellille parkkeeraavat myös kauden parsat ja näin voila! sun herkullinen pääsiäisresepti josta tykkää isot ja pienet on ratkaistu!

Viinivinkki: Erinomaisesti ruoan kanssa sopii saksalainen pirskahteleva Ruppertsberger Imperial Riesling, jonka makumaailmasta voit löytää limetin, sitruksen, päärynän sekä viheromenan. Viinistä löytyy myös hentoa kukkaisuutta joka pyöristää makua. Se sopii erinomaisest blinien, sushin, rasvaisen kalan, kanan ja kalkkunan kanssa tarjottavaksi.

Haluan nostaa esille myös toisen kuvissa näkyvän australialaisen Hope-punaviinin joka sopii erinomaisesti paitsi nimensä puolesta tähän aikaan, myös makumaailmansa puolesta monelle pääsiäisruoalle. Sen makumaailmassa on mustia marjoja, karhunvatukkaa, mustaherukkaa ja mustikkaa. Siinä on lisäksi yrttien, kuten mintun vivahteita. Luonteeltaan muhevasta viinistä voi erottaa myös tummaa luumua, paahteisuutta ja pippurisuutta. Kyseinen viini soveltuu hyvin juustojen, liharuokien ja mausteisten makkaroiden kaveriksi.

Lohipelti

Ainekset (4 annosta)

  • lohi
  • n, 800 g lohifile
  • 3-4 rkl vihreää pestoa
  • 1 ripaus n. tl suolaa ja mustapippuria
  • 1/2 kpl lime (viipaloituna)
  • lohkoperunat
  • 7-8 kpl perunoita (lohkoina)
  • 2 rkl öljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0,5 tl sipulijauhetta
  • 1 ripaus mustapippuria
  • parsat
  • 1 nippu tankoparsaa
  • 2 rkl öljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1/2 kpl limen mehu

Tee näin:

  • Aseta lohi uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä lohen pintaan suola ja mustapippuri. Levitä tämän jälkeen vihreä pesto sekä limeviipaleet lohifileen päälle.
  • Valmista lohkoperunat pesemällä perunat hyvin. Lohko perunat tämän jälkeen veneiksi, aseta lohkot kulhoon, lisää öljy sekä mausteet ja sekoita. Levitä lohkoperunat uunipellille. Jätä kuitenkin tilaa vielä parsalle.
  • Laita perunat ja lohi uuniin. 200 astetta (kiertoilma), paista n. 10 minuuttia.
  • Kuori tällä aikaa parsat. Ota lohipelti uunista 10 minuutin jälkeen. Lisää parsat, pirskota pinnalle öljy, suola sekä puolikkaan limen mehu. Laita pelti takaisin uuniin ja paista vielä n. 12-15 minuuttia.
  • Ota uunista ja lisää hernenversot annoksen päälle. Tarjoa esimerkiksi hummuksen kera.