Vegaanit ja gluteenittomat donitsit

Itsetehdyt donitsit ovat helppoja ja herkullisia valmistaa. Ja kerrottakoon, ettei niitä tarvitse myöskään kerralla valmistaa hillitöntä erää, vaan niitä voi valmistaa vaikka vain sitten muutamat kerrallaan, esimerkiksi viikonlopun aamiaiselle. Suosittelen lämpimästi hankkimaan donitsivuoan, mikäli et sellaista vielä omista. Vuoan avulla kun nuo donitsit valmistuvat kuin itsestään, suurempia hikikarpaloita vuodattamatta.

Siinä missä esimerkiksi muffinsseja voi tuunailla mielin määrin omien mieltymysten mukaan, on sama juttu donitseissa. Sujauta sekaan kourallinen vaikkapa mustikoita ja saat tästä aivan uuden makuelämyksen.

Vegaanit ja gluteenittomat donitsit

Ainekset

  • 2,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 0,5 dl agavesiirappia ( tai vaahterasiirappia)
  • 2 rkl kookosöljyä sulatettuna
  • 1 dl kasvismaitoa
  • 0,5 tl vaniljajauhetta

öljyä donitsivuoan voiteluun

(pinnalle 2-3 palaa raakasuklaata sulatettuna)

Tee näin

kuumenna uunis 175 asteeseen. Voitele donitsivuoka öljyllä. (Tällä ohjeella teet n. 4 donitsia). Sekoita ainekset lusikalla kulhossa ja nostele taikina voideltuihin donitsimuotteihin. Paista uunissa n. 10-12 minuuttia, kunnes donitsit ovat kypsiä. Anna donitsien jäähtyä hetki otettuasi ne uunista, ennen kumoamista.

Halutessasi sulata muutama raakasuklaan palanen vesihauteessa ja valuta sulaa raakasuklaata kypsien donitsien päälle.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä