3.5.2020

Yleinen

Lahjaksi äidille? jotain pehmeää ja kotimaista?

Kaupallinen yhteistyö: Huopatehdas J. Alho

Haluan vinkata teille ihanan äitienpäivälahjavinkin joka varmasti lämmittää jokaisen äidin tai mummun sydäntä ja siinä samassa esitellä yhden pienen kotimaisen käsityöyrityksen! Tänä päivänä kun korona rokottaa aika isollakin kädellä kotimaisia yrityksiä ja yrittäjiä mä niin toivon että meistä mahdollisimman moni muistais tässä tilanteessa suosia kotimaisia tuotteita ja palveluita, niillä me saadaan tämä talouskin toimimaan ja ihmisille töitä. Tämä ihana pieni käsityöyritys on Jämsässä toimiva Huopatehdas J. Alho. Huopatuotteita valmistava Alhon huopatehdas on jo lähes sata vuotta vanha ja sen nykyinen yrittäjä Johanna Alho on jo neljättä(! ) sukupolvea joka on saanut elantonsa tästä. Tämän yritys on kyllä monia vaiheita historiassa ja aivan ihanaa että sen perinteikkäät käsityötaidot ovat vielä voimissaan.

Yrityksessä on alusta alkaen valmistettu huopikkaita, mutta toki ajat ovat tuoneet valikoimaan myös muita tuotteita. Jämsästä löytyy pieni tehtaanmyymälä ja muuten tuotteita löytyy sen omasta verkkokaupasta. Mä keräsin tähän joitakin tuotteita vinkiksi, miten nyt voisi muistaa esimerkiksi äitiä tai mummoa, tulevan äitienpäivän kunniaksi. Kuten kuvista näkyy väriskaalaa löytyy perinteikkäistä luonnonsävyistä myös räväkämpiin väreihin, vähän jokaiselle jotain siis!

Huopikkaita voit valita laajasta värivalikoimasta sinua mielyttävän värivaihtoehdon, on se sitten jotain räväkkää kuten oranssia tai pinkkiä tai sitten enemmän luonnonläheisiä sävyjä. Huopikkaat ovat ympärivuoden jalkaan sopiva vaihtoehto, sillä villa pitää kesäsiin jalat hiostamattomina ja talvella taas lämpöisinä. Mikä hienoa nämä tossut saa myös nimikoituna, ihan omalla tekstilläsi. Tossut voi koristaa myös huopakukkasella, sydämellä, rusetilla ja strassilla omien värimieltymysten mukaan. Huopatossuja löytyy muuten erikseen sisä- ja ulkokäyttöön, nämä kuvissa näkyvät ovat sisäkäyttöön tarkoitettuja (myös lapsille on oma valikoima). Valikoimasta löytyvillä erilaisilla pohjilla tai liukuesteillä varustettuina saa tossuista juuri omaan käyttöön sopivat.

Huopatossujen materiaali on 100 prosenttista lampaanvillaa. Näissä alemmissa harmaissa tossuissa on huopatossun sisään sujautettu vielä irto villapohjallinen. Villapohjalliset sopivat erinomaisesti myös atooppisen ihon oireista kärsiville. Jalkojen ei ole hyvä hautoa kengissä ja lampaanvilla auttaa ihoa pysymään parempana, keräämällä kosteuden.

Jos tossujen ohella kiva lahjavinkki on myös huovasta tehty saunahattu, jota löytyy parikin eri mallia ja myös näitä on eri värivaihtoehtoja ja saatavilla omalla tekstillä aplikoituna. Tiedätkös muuten mitä hyötyä saunahatun käyttämisestä on? Saunahattu suojaa hiuksia ja väriä hiuksissa. Saunahattu suojaa korvia ja niskaa kuumuudelta ja se pitää pään viileänä. Tämä auttaa monia saunan jälkeisestä päänsärystä ja migreenistä kärsiviä. Ja saunahattuahan voi hyvin pitää myös esimerkiksi ulkopaljussa tai poreissa oleskellessa, ettei pää ja hiukset pääse jäähtymään liikaa. Myös hattuihin saa oman tekstin, tää kukallinen johon halusin tekstin Time to relax on kyllä kaunis kuin koru, eikös?!

Hauska lahjavinkki on myös oma tölkkicooleri josta voi nautiskella saunan jälkeen virkistystä voidaan myös merkitä omalla tekstillä, saatavina useissa eri väreissä. Villan ansiosta juomat pysyvät kylminä.