12.3.2020

Yleinen

10 juttua mitä suosittelen

Tämän tästä blogeissa pyörii hauskoja haasteita ja tämän kertaiseen päätin tarttua minäkin mukaan. 10 random-juttua siis mitä itse suosittelen just nyt!!

 

 

Kasvonaamiot. Näin talven (ja pimeän aikaan) iho tahtoo olla kovilla, joten suosittelen erilaisia kasvonaamiota ihan itensä hemmotteluun. Kaupoista löytyy erityisesti kankaisia yksittäispakattuja kasvonaamioita aina muutamasta eurosta ylöspäin. Tykkään pitää näitä kylppärin kaapissa jemmassa ja sopivan hetken tultua aina laittaa naamion kasvoille. Ahhh.

Mä rakastan leikkokukkia maljakossa ja just nyt ne on tulppaanit, kotimaiset, kerrotut, minkä väriset vain. Myös alkava kevät inspiroi laittamaan enemmän viherkasveja. Ne tuo ihanasti vihreyttä ja väriä kotiin.

Aurinkolasit, kevät tulee vääjäämättä ja ihan silmiin sattuu kun tuo ihmeellinen luontoilmiö astuu taas esiin. Suojaa siis silmäsi!

Sisustuksessa hehkutetaan nyt paljon erilaisia heiniä, näitä löytyy paljon myös ilmaiseksi kun lähdet kävelylenkille luontoon, esimerkiksi järvenrannalle. Maljakossa näkyvät vaaleanpunertavat heinät on kerätty lähirannoilta kaislikosta.

Himalajan suola. Mä käytän himalajansuolaa aina kokkailuissa. Tämä kuvissa esiintyvä suolatuikku löytyi lähi Ruohonjuurikaupasta, paitsi se on ihanan värinen ja se tuo tunnelmaa sen sanotaan vaikuttavan myös sisäilmaan. Mies käyttää paljon myös himalajansuolatuotteita kasvojen ja ihon puhdistukseen, se puhdistaa ja desinfioi ihoa. Suolasaippua auttaa niin kuivaa, atooppista kuin akneihoa, suolan mineraalit auttavat parantamaan ihon kosteustasapainoa.

Chai ja erilaiset teet. Mä en oo koskaan tunnustautunut kovinkaan kummoisena teen juojana. Matcha-latte on kuitenkin kuulunut mun arkiaamuihin jo usean vuoden ajan. Matchaa juodaan aamuisin työpaikalla meidän teeringin kesken. Ihan parasta ja ollaan jääty kaikki vähän koukkuun tähän, sekaan inkivääriä ja vaniljasoijamaitoa. Best. Mä tykkään kovasti juoda kahvia, mutta mulla se vaikuttaa välittömästi yöuniin jos juon kahvia ilta viiden-kuuden jälkeen. Olenkin opetellut juomaan mm. chaijuomia iltaisin. Suurin osa sanoo varmasti että teen sekaan ei kuulu maito, mutta mulla kuuluu!

Maapähkinävoi, en tiedä onko tää joku kehon tapa ilmaista että nyt ois puute hyvistä rasvoista vai mistä, mutta olen ollut suorastaan hullaantunut viime aikoina maapähkinävoihin. Syön sitä siis lähes päivittäin!

Saunominen. Tykkään, erityisesti. Ottaa miedot löylyt ja vaan makoilla saunassa. Ihanan reuntouttavaa.

Yhdessäolo ja hengailu, esimerkiksi lautapelit on suunnattoman hauskaa tekemistä. Ei vaadi sen kummempaa, eikä aina tarvitsekaan.

Podcastit, näistä on tullut tosi mieluisia esimerkiksi lenkillä tai pitkillä automatkoilla. Olempa kuunnellut podcastia saunan lauteilla makoillessanikin! Tällä hetkellä kuuntelulistalla mm. Rosanna Kuljun Grl gäng sekä Antti Holman Auta Antti. Tänne suuntaan saa vinkata hyvistä podcast-sarjoista mitä itse kuuntelet!