Kaupallinen yhteistyö

17.12.2019

Matkailu

Viikonloppuloma Ukkohallassa lasikaton alla

Kaupallinen yhteistyö: Ukkohalla

Viikonloppu Ukkohallan maisemissa on takana ja vielä voi hetkeksi palata tässä noihin tunnelmiin. Me pääsimme testaaman Ukkohallan rinteiden päälle valmistuneita Sky Cabin näköalahuoneistoja. Sky Cabinit ovat massiivihirrestä valmistettuja huoneistoja, joihin rakennettu lasikatto sekä lasiseinä mahdollistavat upeiden maisemien ja ilalla tähtitaivaan ihailun, suoraan omasta sängystä. Harmiksemme meidän viikonloppuna harmaa pilviverho varjosi taivasta aamusta iltaan, tähtitaivaan sekä revontulien ihailu jäi siis vain haaveeksi, mutta onneksi näimme sentään upeat Kainuun lumimaisemat.

Sky Cabin huoneistot sijaitsevat Ukkohallan rinteiden päällä, joten niistä on upeat maisemat joka suuntaan. Huoneisto on varusteltu 2+2 hengelle (2 aikuista ja 2 lasta tai 3 aikuista – parisänky sekä levitettävä sohva kuuluvat huoneiston varustelutasoon). Huoneistosta löytyy hyvin varusteltu minikeittiö, jossa voi valmistaa helposti oman aamu- tai iltapalan. Jääkaappi, kahvinkeitin, keittolevy ja mikro ovat vakiovarusteista astioineen ja pannuineen. Toki myös suihku ja wc kuuluu varustelutasoon, saunoja näissä Sky Cabineissa ei sen sijaan ole, joten suosittelen ehdottomasti Saunamaailman käyttöä vierailijoille.

Sky Cabinin sängyistä voi ihailla maisemia suurista ikkunoista sekä lasikaton kautta. Huoneistot on varustettu mm. moottorisängyillä.

Aamulla oli ihana herätä näihin maisemiin.

Ns. kylmä aaminen kuuluu sky cabinin hintaan; leipää, puuroa, leikkeleitä ja juustoa, mehua sekä kahvia tuotiin joka aamuksi huoneistoon. Varasimme itse lisäksi syötävää ja juotavaa jääkaappiin.

Ukkohalla sijaitsee lähellä omia synnyinmaisemiani Kainuussa, Hyrynsalmen kunnassa. Ukkohallan hiihtokeskuksesta löytyy 17 rinnettä, 2 parkkia ja 2 lastenrinnettä, hyvät hiihtoladut ja moottorikelkkareitit. Paikalta löytyy myös yli 200 mökkiä, loma-asuntoja, huviloita ja Ski-in kylä jossa muun muassa tässä postauksessakin myöhemmin esitelty Saunamaailma. Nyt edellisenä viikonloppuna rinteistä oli vasta neljä käytössä ja hiihtolatuja oli käyttökunnossa 12 kilometriä yhteensä parin sadan kilometrin kattavasta latureitistöstä. Lunta oli kuitenkin niin paljon jo joka puolella, että uskon, että suurin osa rinteistä ja laduista on käytettävissä jo pikapuoliin! Moottorikelkkailijoita paikalla oli sen sijaan runsaasti ja reitistöstä koko 500 kilometriä on jo ajokunnossa.

Lumiaktiviteettien ohella lomaan voi yhdistää esimerkiksi keilailua, kuntosalia, hemmottelua DaySpassa, kylpemistä Saunamaailmassa, huskysafarin tai vaikka vierailun Poroparonin porotilalle.

Kuten jo aiemmin mainitsin myös tuo saunamaailmaelämys on mahdollista yhdistää lomaan ja sitä suosittelenkin vahvasti! Miltä kuulostaa: Höyry Banja, Karjalainen Sauna, Suomalainen sauna. Infrapunasauna. Uralin luolasauna, Kelosauna tai Terwasavusauna jne? Osa näistä saunoista sijaitsee sisätiloissa ja osa (puilla lämmitettävistä) saunoista on ulkona jonne hipsitään sitten uikkari (ja tai pyyhe) päällä. Tämä on varmasti monelle aika eksoottinen kokemus. Ulkosalta löytyy myöskin lämmin palju sekä poreallas, sisätiloista sen sijaan suurempi monitoimi uima-allas, lasten allas sekä poreallas.

Saunamaailmassa on myös useampi puilla lämmitettävä ulkosauna, lämmin palju sekä poreallas. Taustalla näkyy Syväjärvi sekä sen takana siintävä mökkikylä jonne pääsee kätevästi myös järven yli rakennettua siltaa pitkin.

 

Sky Cabin huoneistoissa on nyt todella edullinen tutustumistarjous (tammikuusta-huhtikuuhun 2020) 149€ yö. Tästä varaukseen.