3.10.2019

Yleinen

Ruokakakauppojen syksyn uutuudet

Näin syksyn tullen kauppojen hyllyille ilmestyy taas runsaasti erilaisia ruokauutuuksia. Poimin tähän osan uutuuksista, joko olet maistanut näitä?!

 

Leivon leipomon Boltsi pyörykät voittivat tänä syksynä Suomalainen menestysresepti innovaatiokilpailun. Tuote on valmistettu kaurasta ja siemenistä. Tuote on laktoositon, lisäaineeton, runsaskuituinen, soijaton ja vegaaninen pyörykkä. Saatavana lisäksi chilillä maustetut Boltsit.

Lagom MysliSnäkkäri, gluteeniton vegaani Makua leipä saa omenasta, rusinoista sekä kanelista. Näkkäri on gluteeniton, makeuttamaton ja vegaaninen leipäuutuus sopii aamiaiseksi, evääksi sekä välipalaksi. Makua leipä saa omenasta, rusinoista sekä kanelista. Mukavaa suutuntumaa kotimaisesta puhdaskaurajauhosta valmistetulle Snäkkärille antaa auringonkukan ja pellavan siemenet, joita on 36% raaka-aineista.

Puhdistamo Natural Energy Drink energiajuomat, jonka kaikki ainesosat ovat peräisin luonnosta.  Kepeän raikas maku syntyy aidoista marjoista ja luontaisista aromeista, vihreätee-, guarana- ja yerba mate -uutteet tarjoavat kofeiinin. Tuotteet eivät sisällä sokeria, keinotekoisia aromeja, synteettistä kofeiinia, säilöntä- tai väriaineita, aspartaamia, asesulfaamia tai sukraloosia. Makuina passionhedelmä&inkivääri ja sitruuna&acai.

Sunmaid kirpeät vesimeloninmakuiset kultaiset rusinat, eivät sisällä lisättyä sokeria.

Twinings Cold In’fuse kylmän veden haudukkeet ovat terveellinen ja helppo tapa maustaa oma juomavesi. Tiputtamalla yhden kylmähaudukepussin vesipulloon ja ravistelemalla pulloa saa valmistettua herkullisen janojuoman. Olen itse ihan koukussa näihin, neljä herkullista makua.

Pfannerin luomutäysmehuihin lukeutuvat maitohappokäymisellä valmistetut luomu porkkamehu sekä luomu punajuurimehu. Valikoima on kasvanut uudella vegaanisella Pfanner luomu appelsiini-Porkkana-sitruuna-mehulla. Pfannerin mehut on valmistettu nautittavaksi sellaisenaan, niitä voi myös käyttää ruoanlaitossa.

The Coconut collaborativen suklaa-kookosmaitovanukas pakkauksessa on neljä pientä 45 gramman suklaavanukasta. Tämä tuote on tainut tulla markkinoille jo viime vuonna, mutta nyt löysin sen vasta kaupan hyllyltä testiin. Makuna myös salted caramel.

Teekanne Sleep & Dream – yrttiteehauduke luomu, sisältää muun muassa laventelinkukkia, sitruunamelissaa ja piparminttua, soveltuu nautittavaksi iltajuomana. Teekanne Start Your Day – yrttiteehauduke luomu, juoma sisältää taas matéta, viherminttua ja sitruunankuorta ja sopii herättelemään uuteen päivään.

Apetit Kukkakaaliwingsit ja Parsakaaliwingsit löytyvät pakastealtaista ja sopivat illanviettojen naposteluun ja lisukkeeksi.

Valio Oddlygood Barista on kehitetty suomalaista kahvinjuojaa ajatellen. Tuote on valmistettu Suomessa kotimaisesta puhdaskaurasta ja täydennetty vitamiineilla ja kivennäisaineilla. Kotona ei tarvitse muistaa muuta kuin ravistaa purkkia hyvin ennen käyttöä.

Italialaista jäätelöä, gelatoa, valmistava GROM tulee nyt suoraan Mura Muran luomutilalta Piemonten alueelta Suomen markkinoille.Tarjolla on kuusi eri makua: stracciatella, suklaa, pistaasi, kahvi, mansikka ja sitruuna. GROMin jäätelöt eivät sisällä keinotekoisia väriaineita tai aromeja. Myös alihankkijoiden valinnassa painotetaan samoja laatuvaatimuksia. Gelaton ja sorbetin maku ja väri tulevat suoraan raaka-aineista, jotka valitaan aina sesongin ja saatavuuden mukaan.