28.11.2018

Yleinen

Vinkit joulukattaukseen

*Blogipostaus sisältää kaupallisia linkkejä

Joulukattaus on mielestäni se THE hetki kun kattaukseen kannattaa eritoten panostaa. Mikäs sen ihanampaa kuin nauttia oikein pitkän kaavan mukaan jouluherkuista rakkaiden kanssa. Vaikka joulukattaus on mielestäni ehdottomasti osa silmänruokaa kuuluvat jouluun myös tuoksut. Itse rakastan hyasinttien ja muiden joulukukkien tuoksia, mutta onhan yksi ylitse muiden, sillä joulukuusi jos jokin kuvaa ainakin omasta mielestäni parhaiten sitä oikeaa joulun tuoksua.

Tänä päivänä monet hankkivat kotiinsa tekokuusen, mutta joulukuusen tuoksua voi tuoda kotiin vaikka maljakkoon tai itse joulupöytään tuoduilla kuusenhavuilla. Idea on edullinen toteuttaa ja hei, niitähän ei tarvitse välttämättä katsoa sen pitempään, vaan ne voi halutessaan kerätä ja siirtää vaikka ulos terassille maljakkoon loppu joulun ajaksi.

Kuusenhavujen päälle olen laittanut valoköynnöksen, jossa yksityiskohtana 100% lampaanvillasta valmistetut kukkaset. Valoköynnös valaisee yhdessa kynttilöiden kanssa kauniisti kattauksen. Valoköynnöksiäkin on saatavana myös paristokäyttöisenä jos johtojen kanssa pelaaminen ruokapöydässä on hankalaa. Paristokotelon voi lisäksi piilottaa kuusenoksien alle piiloon katseilta.

Kotimainen Jämsässä toimiva J. Alhon huopatehdas on tunnettu laadukkaista huopatossuista, mutta valikoimasta löytyy paljon myös muita huopatuotteita. Yhtenä esimerkkinä siitä nämä valosarjoihin sopivat 100% lampaanvillasta valmistetut  huopakukat ja -tähdet joita on saatavissa useissa eri väreissä. Laajasta valikoimasta voi valita juuri ne omat lempivärit ja parasta että ne sopivat minkä tahansa led-valosarjan kanssa ja ovat helposti vaihdettavissa valosarjasta toiseen, ovat siis näin myös pitkäikäisiä käytössä. Niistä voi aina koota myös vuodenaikaan ja omaan sisustukseen sopivat värivaihtoehdot.

Tässä kattauksessa mukana punaisia, vaaleanharmaita sekä valkoisia kukkia.

Tässä mun insipiraatio kuvia joulupöydän kattaukseen. Ajatuksena, että varsinaiset jouluruoat tarjoillaan sivupöydältä ja itse ruokahetki on pyhitetty kauniille kattaukselle. Havuoksien päällä on jouluvalosarja, jotka on saaneet vielä sitä ekstraa lampaanvillasta valmistetuista kukkasista. Lisäksi pöydällä vielä pari amarylliksen oksaa maljakossa sekä muutama oikea kynttilä tuomassa tunnelmaa.