2.9.2017

Matkailu

Rooma – ystävän kanssa part. 1/2

Reilu viikko sitten palasin lyhyeltä viikonloppureissulta Roomasta, jonne suunnattiin kahdestaan mun erittäin hyvän lapsuuden ystävän Lauran kanssa. Perillä oltiin kolme yötä, mutta lennot osuivat onneksi niin nappiin, että ehditiin hengailla Roomassa käytännössä 4 päivää, sillä perillä oltiin jo heti aamusta ja poislähtö ajoittui myöhäisen iltaan. Aurinko paistoi joka päivä pilvettömältä taivaalta ja lämpötilat hipoivat 35-39 c välillä, joka kaupunkilomalla on omasta mielestäni ainakin jo aivan liikaa. Mutta ei me valitettu, vaikka auringossa meinasi sulaa! Onneksi hotellihuone, ravintolat ja kaupat olivat Roomassa kuitenkin hyvin ilmastoituja. Elokuu on pahinta turistiaikaa ja sen kyllä huomasi että kaikki nähtävyydet olivat hyvin kansoitettuja, erityisesti kiinalaisia, japanilaisia ja jenkkejä on oli paikalla runsaasti. Tiukentuneet turvatoimet näkyivät myös Rooman kaduilla; isoimmat turistinähtävyydet oli tiukassa valvonnassa; rynnäkkökiväärit kädessä olevia sotailaita ja vartijoita oli joka puolella ja osa kaduista jotka johtivat turistinähtävyyksille ja suosituille ostoskaduille oli myös suljettu autoilta. Rooma oli meille molemmille entuudestaan tuntematon, vaikka muualla päin Italiaa onkin tullut käytyä. Me pyhitettiin tämä loma sopivassa suhteessa nähtävyyksien katseluun, ruokailuun ja kahviloissa istuskeluun sekä siinä ohella myös hieman shoppailuun ja tämä kombo kyllä toimi loistavasti. Hyvän ystävän kanssa oli ihanaa olla reissussa ja mahat oli kipeinä nauramisesta, meillä oli niin hauskaa! Olet niin rakas Laura, lähdetään taas joskus uudestaan!!!

Koska kuvia tuli räpsittyä aika reippaanlaisesti (useita satoja) ajattelin päästää teidät lukijatkin lyhyelle kaupunkilomalle meidän kanssa.

Ihan ensimmäiseksi kun kamat oli saatu hotelliin lähdettiin kiertelemään keskustaan ja haluttiin syödä pizzat – koska Italia.
Keskusta on levittäytynyt aika pienelle alueelle ja siellä on suht helppoa liikkua jalkaisin. Varaa mukaan tosin hyvät kävelykengät!
Rooman suosituin suihkulähde: Fontana di Trevi.Fontana di Trevi on suihkulähde Quirinalen alueella Roomassa. Se on kaupungin suurin ja tunnetuin suihkulähde. Vuonna 1762 valmistunut suihkulähde sisältää suuren tekokallion, altaan ja 20 metriä korkean ja 26 metriä leveän seinän, joka on koristeltu barokkielementeillä palatsin julkisivuksi. Kompleksin keskellä, tekokallion päällä, lepää meren jumala Okeanos merihevosten vetämässä vaunussa. Barokkiseinän reunasyvennyksiin on myös sijoitettu yltäkylläisyyden ja parantavan voiman jumalat. (Wikipedia)
Kuumuus altaalla oli jotain aivan järkyttävää! Altaan ympärillä pörräävillä poliiseilla ja vartioilla riitti kaitsemista, sillä turistit yrittivät pulahtaa tämän tästä vilvoittelemaan altaaseen.
Italia on tunnettu sen ihanista jäätelöistä jotka on useimmiten itsetehtyjä ja makuina toinen toistaan ihanampia yhdistelmiä
kookosta ja nutellaa. Lauran kipossa kirsikkaa ja suklaata

Tapas-aikaan kannattaa suunnata aperitivolle, jolloin drinkin hinnalla on tarjolla joko lautasella valmiiksi tuotuja tapaksia tai seisovasta pöydästä noudettavia tapaksia.

Colosseum iltavalaistuksessa

Reissun ehdottomasti kaunein nähtävyys oli Vatikaani, johon meillä oli opastettu kierros. Paikka oli niiiiiiin kaunis! Paikka on aivan jäätävän suuri joten oppaasta oli todellakin hyötyä, sillä saatiin hyvä kierros ja käytiin läpi kaikki oleellisimmat huoneet, veistokset, patsaat ja maalaukset. Ihan joka paikassa ei kameraa saanut ottaa esille.

Pyhän Pietarin kirkko

Vatikaanin vaativin osuus oli ehdottamasti Pyhän Pietari kirkon kellotorniin kapuaminen, jonne olisi toki päässyt myös hissillä (osan matkaa) mutta me haluttiin reippaina tyttöinä kiivetä kaikki toistatuhatta porrasta ylös ja huhuhhhh että siinä oli urakkaa kauheassa helteessä, mutta oli se sen arvoista!