Vihreä parsakaalisalaatti

Rakastan värejä, mitä useampaa väriä ruoka sisältää sitä iloisemmaksi se saa niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Kevättä odotellessa olen sisustanut kotia raikkaan valkoisella ja kevään vihreän yhdistelmällä, tätä väriyhdistelmää mieli kaipasi myös lautaselle.

Raikas vihreä salaatti on erittäin maukas, vaikka yksiväriseltä näyttääkin ja on hyvää grilliruokien lisukkena tai vaikka osana vappu-brunssia. Tässä salaatissa parsakaali on muuten raakana, eli kypsentämättömänä.

Tilliä moni käyttää kala- ja äyriäisruokien tai uusien perunoiden kanssa, mutta pidän tästä yrtistä myös kasvisruokien seassa. Josta tulikin mieleeni, että kohta voinkin istuttaa kesän yrtit ruukkuihin lasitetulle terassille! Onko sinulla lempi yrittiä? Aiotko kokeilla istuttaa jotain uutta tänä kesänä? Itse en ole vielä tarkemmin perehtynyt tämän kevään tarjontaan, mutta ruukkuihin istutan ainakin perus persiljat, thai-basillikan, timjamia, (pipar)minttua ja tilliä. Yrtit on ihania tuoreina ja niitä kannattaa myös säiliöä. Minä tykkään säilöä muun muassa tilliä pakastettuna pienissä mini-grippusseissa, joista on helppo ottaa ruokiin aina sopiva määrä.

Vihreä parsakaalisalaatti

Ainekset

  • 1 parsakaali
  • 2 avokadoa
  • 1 kurkku
  • 1 dl raejuustoa
  • suolaa, pippuria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • loraus laadukasta oliiviöljyä
  • 1/2 punttia tuoretta tilliä, tai kuivattuna n. 1 rkl.
  • pinnalle kevätsipulia

Tee näin

Leikkaa ja pilko kasvikset. Sekoita ainekset kulhossa ja nauti.