29.6.2018

Jäätelöt

Vegaani jogurttijäätelöherkku

Se on juhannus ohi ja paluu arkeen, vielä pari viikkoa ja sitten alkaa lomat! Onneksi keleihin on luvassa myös lämpenemistä ja sitä myöten varmasti maistuu taas entistä paremmin raikkaat ja kylmät herkut. Oon itse kova jogurttijäätelöiden fani ja ajattelin laittaa jakoon nyt yksinkertaistakin yksinkertaisemman reseptin joka ei taatusti mene pieleen. Tässä ”jogurttijäätelöä” hieman eri muodossa, jota suosittelen testaamaan!

Käytin tässä Valsoian vegaanista appelsiini, inkivääri guarana jogurttia. Valsoialta löytyy myös muita vaihtoehtoja, joita kannattaa kokeilla; kuten kahvijogurtti, mango-, papaija- unikonsiemenet jogurtti, kookos, persikka-passion tai mansikkajogurtti. Nämä jogurtit ovat täysin vegaanisia, maidottomia, laktoosittomia ja GMO vapaita. Koostumus kaikissa näissä jogurteissa on paksu ja kermaisa eikä sitä syödessä erota syövänsä ns. vegaanista jogurttia.

Tee näin

Mutta itse jäisten jogurttipalojen valmistukseen: Vuoraa vuoka tai uunipelti leivinpaperilla ja kaada kaksi jogurttia leivinpaperin päälle. Levitä jogurtti lusikalla ohuelti levyksi leivinpaperin päälle ja ripottele päälle pakastekuivattuja mansikoita, pensasmustikoita sekä tilkka kookossiirappia.

Eri jogurttivaihtoehdoista saat erilaisia makuelämyksiä! Kokeile päällysteinä esimerkiksi raakasuklaapaloja, kookoshiutaleita, pähkinöitä ja siemeniä, marjoja tai hedelmiä. Laita vuoka pakkaseen muutamaksi tunniksi ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi.

Tarvitset

  • 2 purkkia Valsoia jogurttia
  • pinnalle esim. pakastekuivattuja mansikoita, pensasmustikoita ja kookossiirappia