Vegaani itsetehty pehmis, ilman lisättyä sokeria

Jos kysyt multa maailman parasta jäätelöä (tai lähinnä sitä koostumusta) niin kyllähän se on pehmis! Sellainen pehmoinen, suussa sulava jossa on täyteläisen kermainen maku. Ei tarvitse enempää selittelyjä. Mulla on pyörinyt kaapin perukoilla työkaverilta ostettu jäätelökone (taisi olla hintaan noin 19 euroa sillä joskus Lidlissä), äärimmäisen simppeli laitos siis, mutta ajaa kyllä asiansa. Tällä surauttelin jäätelöt ja kyllä kannatti.

Jos muuten et omista jäätelökonetta, kannattaa seos laittaa esim lasi kulhoon tasaiselle alustalle pakastimeen ja tässä tapauksessa jäätelöä pitäisi käydä sekoittamassa lusikalla noin kymmenen-viidentoista minuutin välein, kunnes se on sopivan jähmeää koostumukseltaan. Tämäkin toki kannattaa hyvän jäätelön nimissä! Eikä tässä ole aineksia kovin paljoa, joten jäätelön jähmettymiseeen ei pitäisi mennä kovn kauaa aikaa.

Suomessa syödään muuten henkeä kohden eniten jäätelöä koko Euroopassa. Määrä on aikamoiset 13 litraa henkeä kohden. Jostain syystä jätski maistuu meille oli sitten kesä tai talvi.

Vegaani itsetehty pehmis, ilman lisättyä sokeria

Ainekset

  • 1 prk Kaslink Aito kauravispi 250ml
    2 dl Vaniljasoijamaito Alpro
    1 tl vaniljajauhe
    2 dl mansikoita pieneksi pilkottuna
  • ps. Ihanat ”nomparellit” saat esimerkiksi pakastekuivatuista vadelman paloista.

Tee näin

  • Vispaa kaurakerma ja lisää sekaan vaniljamaito ja vaniljajauhe käännellen. Aseta seos jäätelökoneeseen, kunnes siitä riittävän kylmää ja koostumukseltaan ”pehmistä”. Lisää sekaan lopuksi mansikkalohkot. Sekoita ja nauti välittömästi!