Tonnikala-katkarapupasta (gl)

Sisältää mainoslinkkejä *

Pastan ystäviä – käsi ylös?! Täällä ainakin yksi, hep! Tämä kevennetty pastaohje on helppo arkiruoka, mutta soveltuu jopa illanistujaisiin ja hei jos sattuu jäämään vielä ylimääräistä niin tämä ruokahan vain paranee päivien kuluessa, kun maut oikein imetyvät pastan sekaan.

Tomaattisen tonnikala-katkarapupastan lisänä on kaurakermaa, joka pyöristi mukavasti makuja ja teki tästä erityisen maukkaan. Lisäsin sekaan myös kasviksia ja pisteenä iin-päälle kapriksia. OI namiiii. Pastana käytin gluteenitonta pastaa, joka ei maultaan häviä normi pastoille, eikä myöskään aiheuta turhaa turvotusta ja tukkoista oloa.

Inspiraation itse ohjeeseen toi Rosa Ruoka ja Viini-sivusto, jossa alkuperäinen tonnikalapastan ohje. Tiedätkös, sillä itse tuskailen toisinaan illallisvieraiden kanssa sillä mitä viiniä voisi tarjota minkäkin ruoan kanssa, jotta itse maut ei ainakaan riitelisi keskenään. Rosa Ruoka ja Viini sivusto auttaa tässä tapauksessa, sivustolta löydät kivoja ruokaohjeita viinisuosituksineen ja reseptejäkin löytyy tosi moneen lähtöön eri raaka-aineilla, suosittelen tutustumaan lähemmin.

Tämän herkullisen pastan kera sopii juomaksi kuohuviini – eikä mikä tahansa, vaan luomu Prosecco Pizzolato Valdobbiadene Prosecco Superiore Biologico Brut  jonka erittäin kuiva, hapokas, päärynäinen, hedelmäisen raikas aromikkuus sopii erityisesti seurustelujuomaksi, salaattien ja kasvisruoakien, sekä vähä rasvaisen kalan, sekä pikku suolaisten kyytipojaksi. Saatava Alkoista kautta maan.

Tonnikala-katkarapupasta (gluteeniton)

Ainekset (4 annosta)

  • 1 prk tonnikalaa (öljyssä)
  • 1 tlk paserattua tomaattimurskaa
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 kpl sipulia (pieneksi pilkottuna)
  • 2 kpl valkosipulin kynsiä (pieneksi pilkottuna)
  • 1 iso porkkana (pieneksi pilkottuna)
  • 1/2 kpl kesäkurpitsa ((n. 2 dl pieneksi pilkottuna))
  • 1 dl parsakaalia (pieneksi pilkottuna)
  • 2 dl katkarapuja
  • 1 ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl kapriksia
  • 1 nippu tuoretta basillikaa koristeeksi

Tee näin:

  • Kuullota valkosipuli ja sipuli öljyssä paista ja lisää tomaattimurska. Lisää kerma. Hautua n. 15 minuuttia. Lisää tonnikalat, katkaravut ja pieneksi pilkotut kasvikset ja kaprikset.
    Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, huudo ja laita valmiin kastikkeen sekaan.
    Koriste herkullinen pasta-annos basilikan lehdillä!