6.2.2020

Salaatit

Avainsanat

Kala, Kananmunaton

Tonnikala-ananas-halloum-salaatti

Pala kesää lounaslautasella, sitä tämä salaati on. Vai miltä kuulostaa paistettu ananas ja halloum yhdistettynä tuoreisiin kasviksiin ja tonnikalaan. Tiedän että tonnikala on esiintynyt viime aikoina aika usein resepteissäni. Mutta se on ollut välillä itselleni helpon tapa syödä kalaa riittävästi viikon aikana.

markkinoilta onneksi kuuluu positiivisia uutisia, josko pian voisimme ostaa esimerkiksi kotimaisia järvikaloja myös vastaavasti purkitettuna.

Tonnikala-ananas-halloum-salaatti

Ainekset

  • 1/2 prk tonnikalaa
  • 100 g halloum juustoa (paistettuna)
  • 1 dl pensasmustikoita
  • 1 dl tuoretta ananasta (paistettuna)
  • 1 dl tuorekurkkua (kuutioina)
  • 1 nippu babyleaf pinaattia
  • 1 rkl Kapriksia
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia (pilkottuna)

Tee näin:

  • Pilko halloum ja paista se paistinpannulla kunnes pinta on kevyesti ruskea. Paista hetki myös ananaspaloja. Lisää lautasella pinaatti, pilkotut kurkkukuutiot, tonnikala. Lisää lopuksi paistetut ananakset, halloumjuusto sekä pensasmustikat. Nauti.