21.10.2019

Pääruoat

Avainsanat

Gluteeniton, Liha

Texmex uunipasta (gl)

Meksikolaisen ruoan ystäviä? Täällä ainakin yksi joka todella rakastaa meksikolaisen ruoan vahvoja makuja ja pientä chilin poltetta. Tämä herkullistakin herkullisempi uunipasta ruokkii monta suuta ja maistuu superille. Sekaan on ujutettu myös paljon kasviksia, voit toki tehdä tämän myös täysin kasvisversiona vaihtamalla jauhelihan esimerkiksi härkikseen. Namia viikon alkua!

Meksikolainen uunipasta

Ainekset (8 annosta)

  • 400 g vähärasvaista jauhelihaa (voit korvata myös esim härkiksellä)
  • 1 kpl sipuli (pieneksi pilkottuna)
  • 2 kpl valkosipulin kynsiä (pieneksi pilkottuna)
  • 1 kpl kesäkurpitsa (poista kuoret ja pilko pieneksi)
  • 1 kpl paprika (pilkottuna)
  • 250 g miniluumutomaatteja (pilkottuna)
  • 200 g fetajuustoa (pieneksi pilkottuna)
  • 1 dl jalopenoja (pieneksi pilkottuna)
  • 2-3 rkl tacomaustetta (esim urtekram)
  • 150 g salsakastiketta (valitse sokeriton vaihtoehto)
  • 250 g gluteenitonta pastaa

Tee näin:

  • Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sekaan pieneksi pilkottu kesäkurpitsa, sipulit ja tacomauste ja salsakastike.
  • Keitä gluteeniton pasta ohjeiden mukaan kypsäksi. Valuta ylimääräinen neste pois ja sekoita pasta jauhelihan sekaan. Lisää sekaan myös pieneksi pilkotut jalopenot, fetajuusto sekä tomaatit ja paprika.
  • Kaada seos laakeaan uunivuokaan. Kaada sekaan munamaito ja lisää pinnalle halutessasi hieman juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.