10.4.2015

Pääruoat

Täytetyt myskikurpisat

Mietinkin mitä kivaa reseptiä tarjoaisin tähän viikonloppuun – täytetyt myskikurpitsat. Ihanaa täyttävää ja ravitsevaa lohturuokaa. Täytin kurpitsat jauheliha-tomaatti seoksella ja päälle laitoin ripauksen juustoa. Super herkullista, Myskikurpitsat ovat reilun kokoisia kurpitsoja ja yhdestä kurpitsasta riittää annokset 4 hengelle. Myskikurpitsan maku on hyvin mieto ja se muistuttaa perunaa tai bataatia. Myskikurpitsa sisältää 45 kcal/100g ja sen makrot ovat P 1 g, H 11,7g, R 0,1

Täytetyt myskikurpisat

Ainekset

  • 1 myskikurpitsa
  • n. 300-400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa *kasvisversio
  • 3 dl tomaattimurskaa (sokeritonta)
  • 3 tomaattia
  • suolaa, pippuria, timjamia
  • valkosipulin kynsi
  • 1 sipuli
  • pinnalle ripaus juustoraastetta n. 1 dl

Tee näin

Halkaise kurpitsa pituus suunnassa ja poista siemenet. Keitä kurpitsan puolikkaat kypsiksi reilussa vedessä kattilassa tai paahda uunissa n. 150 asteessa kunnes ovat kypsiä (n. 30-40min). Paista jauheliha ja lisää sekaan pilkottu valkosipuli ja sipuli, tomaatit sekä mausteet ja tomaattisose. Koverra kypsistä kurpitsoista hieman kurpitsa osiota pois, jotta saat täytteen mahtumaan. Lisää pinnalle juustoraaste ja käytä vielä uunissa n. 220 asteessa 10-15 minuuttia. Nauti salaatin kera.